Tijdens de laatste gemeenteraad van oktober jl. interpelleerde gewezen schepen en raadslid Jos Peeters (CD&V) over de stand van zaken rond de Geelhandlaan. “Hoe is het overleg met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) geweest ? Welke besluiten zijn er genomen ? Met welke gevolgen ? We hebben gezien dat een aantal bomen in de Geelhandlaan een merkteken hebben gekregen. Hoe zit het met de staat van het fietspad ?”

Geelhandlaan december 2012Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde “dat het ANB op 1 oktober jl. is langs geweest. De betrokken ambtenaar was ziek maar het diensthoofd is gekomen. Het heeft geen negatief advies gegeven. De besluiten zijn nog niet gekend. Ondertussen is aannemer Geerts terug bereid gevonden om een noodkap te doen. Daarom zijn de betrokken bomen reeds aangeduid door de gemeentediensten. De fietspaden zullen worden aangepakt naargelang de werken komen. Als dit op korte tijd is, dan komen er geen extra maatregelen. Door Erfgoed zijn er meer bezwaren binnengekomen. Daarom kan het langer duren eer er een opdracht komt om het fiets- en voetpad te fatsoeneren. Daarom moeten fiets suggestiestroken op het wegdek van de straat worden in overweging genomen. Korte tijd aanzie ik als we nog dit jaar van het agentschap Erfgoed een antwoord krijgen. Langere tijd is 1 tot 2 jaar.” Volgens raadslid en gewezen eerste schepen Jo Ampe (Hove Beweegt) “kan men nog tot midden november op de straat schilderen, tot een temperatuur van + 5° celcius.”

 

Kappingen in domein “’t Of in Hove”

Moeten deze bomen sneuvelenRaadslid Jos Peeters stelde ook vragen over de fietsverbinding tussen de Kasteelstraat en de Mechelsesteenweg, over het domein van het café-restaurant (het rooien van bomen, lastvoorwaarden). Schepen Bart Van Couwenbergh (N-VA) : “De Milieuraad van 18 september jl. heeft deze plannen bekeken. Door het onoordeelkundig snoeien van een aantal bomen in het verleden moeten we nu overgaan tot de kapping van een aantal bomen. De Milieuraad gaf gunstig advies. Er blijven vier bomen behouden. Het schepencollege van 14 oktober jl. gaf ook gunstig advies. Het tracé is geen rechte, het heeft een kleine bocht rond twee bomen.