De Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking organiseert op zaterdag 9 november vanaf 9.30u. zijn jaarlijkse geldophaling.

Jaarlijks kan de Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking (AROS) rekenen op talrijke vrijwilligers. Vanaf 9.30 uur zijn zij welkom in De Markgraaf. Rond de middag sluit men af en kan je bijpraten met andere vrijwilligers bij een warme tas soep. Benieuwd hoe het er aan toegaat ? Zin om als vrijwilliger deel te nemen aan de omhaling ? Geef dan een seintje aan Linda Raes of Els Lauwers, e-mail : ontwikkelingssamenwerking@hove.be of tel. 03 / 460 33 10 of 03 / 460 33 26.

111111Het is natuurlijk niet nieuw, 11.11.11 vecht al jaren tegen honger. Toch is het niet overbodig dit thema nog eens onder de aandacht te brengen, want nog steeds lijden wereldwijd meer dan 870 miljoen mensen honger. Vooral in het Zuiden en, ironisch genoeg, heel vaak mensen die zelf voedsel produceren, kleine boeren die met een minimum aan middelen kleine lapjes grond bewerken. Mensen met een voedseltekort kunnen geen normaal actief leven leiden en zijn vatbaarder voor ziektes en infecties. Bij kinderen leidt voedseltekort tot een achterstand in de groei en de mentale ontwikkeling. Daardoor hebben zij vanaf de start een achterstand die nog moeilijk in te halen valt. Meer info op www.ikkookvanwoede.be (maak je eigen Angry Food Face).

 

Hoe kan je helpen ?

  • Zet je in als vrijwilliger tijdens de omhaling op zaterdag 9 november ;
  • geef een contante bijdrage aan de 11.11.11-vrijwilliger op zaterdag ;
  • geef online via www.11.be of schrijf een bedrag over op het rekeningnummer BE30 0000 0000 1111 (voor een gift van minstens 40 EUR op jaarbasis ontvang je eind maart van het volgende jaar een fiscaal attest). Opgelet: anders dan vorige jaren: het is niet meer mogelijk om een ingevuld overschrijvingsformulier mee te geven aan de 11.11.11-vrijwilliger.