De provincieraad van Antwerpen heeft besloten om de individuele toelage voor de aanpassing van de woning van ouderen vanaf 1 januari 2014 niet meer te verlenen.

landelijke thuiszorgAls gevolg van de interne staatshervorming mogen de provincies binnen hun welzijnsbeleid geen subsidies meer uitkeren aan particulieren. De provincieraad besloot om een duidelijke beleidskeuze te maken en bijgevolg alle toelagen voor particulieren binnen Welzijn & Gezondheid af te schaffen.

De samenwerking tussen de provincie en Landelijke Thuiszorg rond de advisering en begeleiding van woningaanpassingen wordt voorlopig wel verder gezet. Ouderen en zorgbehoevenden kunnen zich door deze organisatie voor een minimale eigen bijdrage laten adviseren in deze vaak complexe technische materie. Vanaf 2014 moet de aanvraag rechtstreeks bij Landelijke Thuiszorg gebeuren. Voor meer info verwijzen we naar onderstaande website. Ook de Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie kan nog altijd worden aangevraagd. Deze voorziet ook een tussenkomst in de kosten voor werken aan een woning.

Voor meer informatie over sociale voordelen en tegemoetkomingen verwijzen we graag door naar www.premiezoeker.bewww.rechtenverkenner.bewww.provant.be/subsidies/welzijn/.