Een aantal Hovese zelfstandige onderneemsters spelen met het idee om in het voorjaar van 2014 een grote “Ladies night” in Hove te organiseren. Hierbij komt veel kijken wat de organisatie betreft. Dit was voor een aantal onder hen alvast de moeite om het eens op een kleinschalige manier uit te proberen. Het werd een groot succes !

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe bedoeling van een “ladies night” is om producten en diensten te promoten die vrouwen veelvuldig gebruiken. Een plaatslagerij gaan we er niet direct tegenkomen, wel kledingwinkels, persoonlijke verzorging, culinaire specialiteiten, reizen, zaken om het leven te ondersteunen en leuker en gemakkelijker te maken, enz …

Op donderdagavond 21 november jl. had het Hovese Sint-Laureysplein rond 18.00u. het uitzicht van een doordeweekse winterse avond. Mensen spoeden zich naar huis met de wagen of de bus, stapten van het treinstation naar huis, enkele anderen deden nog snel wat inkopen in het centrum om dan vlug naar huis te gaan.

Achter de muren van “Maison Coco” aan het Sint-Laureysplein was het echter een drukte van jewelste. De laatste voorbereidingen van de eerste Hovese “Ladies Night” werden er getroffen : nog snel wat extra producten klaarleggen, de tafels voor de versnapperingen op de juiste plaats zetten, waar moeten die wijnflessen staan ?, de DJ nog snel installeren en een tafeltje vrij maken voor de Japanse lekkernijen van Sushi-Mi.

mc-24Even later doken de eerste bezoeksters binnen, eerst nog vrij braaf een moeder met haar dochter die zich eens lieten opmaken door styliste en visagiste Babs, wat kledij schouwden bij Marcom en Coco, alle mogelijke brillen uitprobeerden bij optiek Ineke en nadien een glaasje Italiaanse wijn of Prosecco kregen aangereikt van Casa di Speranza en gadgets in ontvangst namen van vtbKultuur. Na 19.00u. bracht de DJ er letterlijk en figuurlijk de sfeer in. De vrouwen begonnen massaal binnen te stromen. Meestal enkele vriendinnen of studentes samen in groep, die elkaar meestal reeds kenden. De reclame voor dit evenement verliep via de sociale media. Ondertussen had Martine van Immerseel voor haar permanente make-up behandeling een kandidate gevonden. Het vrouwenvolk bleef maar binnenstromen, af en toe afgewisseld door een éénzame man die mocht optreden als chauffeur en misschien ook als sponsor om de exclusieve aankopen van mevrouw/vriendin te bekostigen? De zaken draaiden goed, iedereen vond het gezellig en tof en leerde andere mensen kennen en andere uitdagingen aangaan.

Hoe later de tijd vorderde hoe meer exclusieve vrouwen het etablissement betraden en hoe meer er werd gekust! Het was er net het filmfestival van Monte Carlo. Hove heeft dus wel degelijk groeipotentieel ! (Burgemeester Koen, zorg eens snel voor die (bio)markt, want het Hovese filmfestival is ook reeds in aantocht !)

De organisatoren van de eerste Hovese Ladies Night mogen zeker van een succes spreken. Proficiat! Tijd om snel het evenement te evalueren en dan gezamenlijk en met nog veel meer deelneemsters “de schouders zetten” onder een nog grotere “exclusieve ladies night” in een prachtig kader in het voorjaar 2014 in onze gemeente.

[nggallery id=30]