Tijdens het afgelopen weekeinde vonden vele kunstenaars (m/v) zich in en rond het Hovese Kostershuisje en C.C. “De Markgraaf”. Reden : de jaarlijkse midwintertentoonstelling van de plaatselijke kunstkring De Geelhand.

Reeds voor de 28ste keer was het vrijdagavond 22 november verzamelen geblazen voor zo’n 80-tal Hovese kunstliefhebbers en hun fans. Alle werken die getoond werden stonden in het teken van het thema “druppels”. De meest uiteenlopende kunstdisciplines kwamen aan bod, zoals keramiek, aquarel, beeldhouwen en glaswerk.

Kunstkring De Geelhand telt juist 28 leden, meestal Hovenaars. Voor een kleine gemeente als Hove is dit vrij veel. Af en toe valt er eens iemand af en komt er iemand bij. De kring werkt ook nauw samen met kringen uit de regio. Ze komen drie maal per jaar samen om hun werking te coördineren.

Kunstkring De Geelhand In zijn welkomstwoordje heette voorzitter Jan Wouters ook enkele mensen van de Mortselse kunstkring Sirkel welkom.

Het was de Hovese schepen van cultuur Arnold Herrebout die de tentoonstelling mocht open verklaren. In zijn toespraak had hij het o.a. “over de veelheid van indrukken, impulsen, waarmee de kunstenaars geconfronteerd worden en deze gevoelens en gewaarwordingen naar buiten brengen. (…) Het handelsmerk van de kunstkring is het bevorderen van de vriendschap in de kunstwereld. Binnenkort staat de 30ste verjaardag voor de deur. Tijd om iets speciaals op te zetten. (…) De kunstenaars zijn vergroeid met hun werk. Het doet deugd wanneer hun boodschap begrepen wordt door de toeschouwers. Ze zetten hun inspiratie op in veel transpiratie”.

Daarna was het tijd voor de rondgang en de receptie. Sommigen waren enkel voor dat laatste gekomen.

In totaal bezochten een tweehonderdtal kunstliefhebbers tijdens het afgelopen weekeinde deze Hovese kunsttentoonstelling. Doe zo voort en hop naar de 30ste uitgave !