Alle 19 raadsleden waren aanwezig. Er zaten +/- 25 toeschouwers in de publiekstribune. Hierna geven we een overzicht van de agendapunten die zonder problemen werden aangenomen.

 

Openbare zitting :

*  Budgetwijzigingen 2013 nr.3, gewone dienst en nr.4, buitengewone dienst, een aanpassing financieel meerjarig beleidsplan

Aan de raad wordt gevraagd de budgetwijzigingen 2013 nr.3, gewone dienst, en nr.4, buitengewone dienst, aan te nemen met de volgende bedragen :

 

Gewone dienst

  • ontvangsten :  +€ 9.957.629
  • uitgaven :   -€ 11.256.813
  • resultaat eigen dienstjaar :   -€ 1.299.184
  • saldo vorige dienstjaren :    -€ 59.939
  • saldo overboekingen :   +€ 478.000
  • geraamd resultaat van het dienstjaar :     -€ 881.123
  • geraamd algemeen begrotingsresultaat v/h vorige jaar :   +€ 884.941,21
  • geraamd algemeen begrotingsresultaat  :   +€ 3.818,21

Buitengewone dienst

  • ontvangsten :   +€ 2.655.500
  • uitgaven :    -€ 610.210
  • resultaat eigen dienstjaar :  +€ 2.045.290
  • saldo vorige dienstjaren :   -€ 10.300
  • overboekingen :  +€ 61.000
  • geraamd resultaat van het dienstjaar :   +€ 2.095.990
  • geraamd algemeen begrotingsresultaat v/h vorige jaar :   -€ 2.092.783,68
  • geraamd algemeen begrotingsresultaat :  +€ 3.206,32

Het financieel beleidsplan wordt overeenkomstig deze budgetwijzigingen aangepast.
Eénparig goedgekeurd.

 

*        Goedkeuring agenda m.b.t. buitengewone algemene vergadering van de intercommunale IKA d.d. 16 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd de agenda m.b.t. de buitengewone algemene vergadering (strategie boekjaar 2014, begroting 2014, deelname geothermische projecten, statutaire aangelegenheden en mededelingen) van de intercommunale IKA van 16 december 2013 goed te keuren.

Eénparig goedgekeurd.

 

*        Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de intercommunale IKA van 16 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale IKA van 16 december 2013. Voorstel : Katia Devriendt en plaatsvervanger Dave Van den Bergh.

 

*        Beslissing inzake de aanwijzing en de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente op de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL van 13 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda en aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten van de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale CIPAL van 13 december 2013. Voorstel : Frédéric Marquet en Katia Devriendt. Eénparigheid.

 

*        Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergaderingen van Igean – milieu & veiligheid van woensdag 18 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de intercommunale Igean – milieu & veiligheid van woensdag 18 december 2013. Eénparig O.K.

 

*        Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergaderingen van Igean – milieu & veiligheid van woensdag 18 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten bij de intercommunale Igean – milieu & veiligheid van woensdag 18 december 2013. Voorstel : Gerda Lambrecht en Arnold Herrebout (plaatsvervanger). Eénparigheid.

 

*        Gemeenteraadszitting tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Igean – dienstverlening van woensdag 18 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de agenda van de Intercommunale Igean – dienstverlening van woensdag 18 december 2013. Eénparigheid.

 

*        Gemeenteraadsbeslissing tot benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergaderingen van Igean – dienstverlening van woensdag 18 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voordracht van de effectieve en plaatsvervangende leden voor de mandaten bij de intercommunale Igean – dienstverlening van woensdag 18 december 2013 Voorstel : Gerda Lambrecht en Koen Volckaerts (plaatsvervanger). Eénparigheid.

 

*        Intergemeentelijke vereniging PONTES – aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 18 december 2013 en vaststelling mandaat

Aan de raad wordt gevraagd de vertegenwoordiger en vaststelling van het mandaat goed te keuren voor de algemene vergadering van 18 december 2013. Eénparig.

 

*        Achterstallige brandweerbijdragen voor de periode 2007-2011 : als kennisname

Aan de raad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen aan de achterstallige brandweerbijdragen voor de periode 2007-2011 ten bedrage van € 54.210,08.

Burgemeester Volcjkaerts stelde dat hij op het laatste moment bijkomende informatie had bekomen en dat de bijdrage van Hove stijgt naar 172.000 euro. Alle gmeenten in de omgeving stijgen fors. De hogere instanties (minister Milquet) zijn hiervoor verantwoordelijk.

 

*        Retributie op werken aan nutsvoorzieningen 2014-2016

Voor de periode 2014-2016 wordt aan de eigenaar van elke nutsvoorziening een retributie aangerekend op de gemeentelijke dienstverlening en het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur- en Nutswerken langs gemeentewegen. De retributie is niet verschuldigd als de werken worden uitgevoerd samen met of onmiddellijk voorafgaand aan wegen- of rioleringswerken uitgevoerd door de gemeente of als het werken zijn uitgevoerd door de gemeente of als het werken zijn die uitgevoerd worden op vraag van de gemeente. De jaarlijkse opbrengst wordt geraamd op €21.875. Raadslid Jo Ampe vroeg op welke basis het bedrag werd vastgesteld ? Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde “in overleg met de nutsmaatschappijen. Onze technische diensten deden dit”. Hove Beweegt onthield zich.

 

*        Kerkfabriek Sint-Laurentius – budgetwijziging 2013 : goedkeuring

De exploitatietoelage verhoogt met €945 en er wordt een gemeentelijke toelage ingeschreven voor de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie ten bedrage van €17.715,88. Hierdoor valt deze budgetwijziging buiten de grenzen van de meerjarenplanning 2008-2013 en is een goedkeurig van de gemeenteraad vereist. Eénparigheid.

 

*        Aanduiden afvaardiging voor zetel in de Algemene Bekkenvergadering.

Het bekkenbestuur vraagt ons om afgevaardigde en plaatsvervanger aan te duiden voor de algemene bekkenvergadering van het Benedenscheldebekken. Deze vergadering zal op een latere datum doorgaan.

 

*        Cultuur : Intergemeentelijke Projectvereniging AZURA : vernieuwing statuten : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de statuten van de intergemeentelijke projectvereniging Azura. De werking van de vorige legislatuur wordt voortgezet. Er is een financiering van 0,1 euro per inwoner voor de filmdatabank. In de komende periode is er een extra financiering van de provincie en de Vlaamse overheid. Eénparigheid.

 

*        Statuten van de adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking en huishoudelijke reglement van AROS

De statuten en het huishoudelijk reglement zijn al meer dan 20 jaar oud en voldoen niet meer aan de huidige situatie, aan de raad wordt gevraagd de vernieuwde statuten van AROS en het huishoudelijk reglement goed te keuren. Er zijn 13 verenigingen aangesloten die allen één stem hebben in de vergadering en 4 individuele burgers met elk ook één stem. Eénparigheid.

 

Geheime zitting :

G. 01. Samenstelling Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening – aanstelling leden

G. 02. GECORO : deontologische code

Tijdens een geheime zitting moet het publiek de raadszaal verlaten. Er kunnen namen genoemd worden van private personen.