Het kruispunt van de Leliestraat met de Wouwstraat (= grensstraat met Mortsel) is vanaf heden tijdelijk afgesloten. De stad Mortsel is er werkzaamheden bezig om de wateroverlast bij zware neerslagbuien in de betrokken straten weg te werken.

Normaal moeten de werkzaamheden op vrijdag 20 december e.k. afgehandeld zijn. Indien niet zullen ze in januari 2014 verder gaan. Tijdens de komende kerstvakantie zal het kruispunt terug worden vrijgegeven voor het gemotoriseerde verkeer.

Wouwstraat-LeliestraatVoetgangers en fietsers kunnen steeds door via de voetpaden of via het fietspad tussen De Ster en de Wouwstraat. Het gemotoriseerde verkeer zal worden omgeleid via de Jozef Lambrechtslei, waar voor de duur van de werken een gedeeltelijk parkeerverbod zal ingesteld worden. Ook zorgt de gemeente Hove voor extra verkeersborden in de Jozef Lambrechtslei die een snelheidsbeperking van 30 km/uur opleggen. Verkeer komende van de Boechoutselei zal worden omgeleid via de Mortselsesteenweg.

De betrokken straatbewoners werden per brief ingelicht over deze werken en alternatieve omleidingswegen werden aangeboden.

Meer informatie kan u verkrijgen bij Koen Roefs, diensthoofd publieke ruimte Mortsel, e-mail koen.roefs@mortsel.be, tel. 03 444 18 31 of Marleen Haertjens, coördinator openbare werken Hove, e-mail marleen.haertjens@hove.be, tel. 03 460 33 43.