De KWB en de Adviesraad voor Ontwikkelingsamenwerking (AROS) verkopen soep ten voordele van Welzijnszorg voor projecten rond armoede in België.

soep op de stoepDecember: wintermaand, campagnemaand en ook Soep op de stoep-maand ! Warme soep : lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van Soep op de stoep, dat jaarlijks in december herhaald wordt.

Welzijnszorg werkt aan armoedebestrijding in Vlaanderen en Brussel. Waarom ? Omdat armoede een onrecht is. Tijdens de decembermaand zetten ze de strijd tegen armoede extra in de kijker met Soep op de stoep. Duizenden vrijwilligers trekken de straat op en verkopen dampende, lekkere soep voor de armoedebestrijding in eigen land.

Maar het is meer. Soep op de stoep is gezellig en brengt mensen samen. Het laat mensen praten over de armoedeproblematiek in eigen land en laat hen kennismaken met de campagne van Welzijnszorg. 1.600.000 Belgen leven in armoede. Dat is een schande in onze samenleving. Welzijnszorg wil samen met jou tegen dit onrecht strijden.

Op zaterdag 14 december is het soepdag in Hove. De KWB Hove serveert de ganse dag soep, van 10 tot 17 uur in het Kostershuisje. Stel een warm gebaar en kom soep eten of afhalen! Wie wil kan ook soep komen halen en op zo de actie steunen (pot meebrengen). Vorige keer werd 508,40 EUR opgehaald!

Info: www.soepopdestoep.be