Het bewonersonderzoek over het vernieuwde dorpscentrum van Hove is bijna rond. Op het jaareinde moet alles “in kannen en kruiken” zijn.

Sint-Laureysplein Mortselsesteenweg
Sint-Laureysplein Mortselsesteenweg

Het vorige groen-linkse- en CD&V-gemeentebestuur had de ambitie om na een jaar een evaluatie te houden rond de doorgevoerde heraanleg van het Hovese gemeentecentrum. Alleen wisten de toenmalige groen-linkse en CD&V-bestuurders niet dat ze tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 zwaar zouden worden afgestraft en samen in de oppositie belanden. Hun opvolgers van N-VA en

Ph7-Positief Hove organiseerden dan maar zelf het bevolkingsonderzoek bij de Hovenaars.

Er werden in totaal 400 onderzoeksformulieren verspreid onder een willekeurig gekozen selectie van Hovenaars. Alle wijken en maatschappelijke groepen waren aanwezig in de selectie. In totaal stuurden meer dan 350 Hovenaars hun formulier terug binnen – na soms wat extra aandringen van de gemeentelijke infoambtenaar. De representativiteit van deze steekproef ligt op meer dan 94 %, wat zeer hoog is. Het gemeentebestuur gaat deze antwoorden analyseren en eventueel actie ondernemen om hier en daar verbeteringen aan te brengen. Als de gemeentefinanciën het nog toelaten !

Sint-Laureysplein HoveEr werden reeds een aantal volksvergaderingen georganiseerd met groepen inwoners (middenstanders, scholen, milieuraad, jeugdraad) waar dit onderzoek werd besproken en er een groepsformulier werd ingevuld. In de milieuraad was men zeer kritisch voor het vorige gemeentebestuur (bestaat uit eerder centrum-links georiënteerde mensen) en in de vergadering met de Hovese middenstanders (eerder centrum-rechts) konden de plannen op meer begrip rekenen maar er bleven hardnekkige opposanten aanwezig.

Aangezien de onderzoeksfase nu toch afgelopen is, geven wij de vragen van het onderzoek vrij. Alle Hovenaars kunnen dit formulier hier nu zelf downloaden, eventueel afdrukken en met al hun commentaar aan het College van Burgemeester en schepenen bezorgen, p.a. Geelhandlaan 1 in 2540 Hove.

Download: Enquete-Hovese-gemeentecentrum

Of u kan uw opmerkingen en/of voorstellen hieronder neerschrijven bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *