Tijdens de laatste gemeenteraad van maandag 23 december jl. organiseerde het kartel “Fan van Hove” (CD&V/O-VLD) buiten voor het gemeentehuis een WinterBBQ in het kader van de actie “Music for Life”.

Er stond tussen het politiesecretariaat en het gemeentehuis een kraampje met een tentzuil en hieronder bakten enkele aanhangers van het kartel kippen- en visbrochetten aan democratische prijzen. Er was ook voldoende sterke drank aanwezig. Er deden zich geen incidenten voor want bij het begin van de actie was er zelfs een politieagent aanwezig die eens een kijkje kwam nemen.

De opbrengst van deze actie ging naar het ‘Harvey Cushing Centrum’. Dit is een centrum dat psychologische hulp biedt aan iedereen die getroffen is door een hersentumor of door een ernstige neurologische of neurochirurgische aandoening.

Binnenin het gemeentehuis maakten de meerderheidspartijen op de gemeenteraad hevige ruzie over de financiële bijdrage van de gemeente aan het OCMW. Wegens het waanzinnige gedrag van één van hen, Ph7 officieel nog ‘Positief Hove’ maar eerder “Positief gedrogeerden”, wordt onze gemeente nu in een nooit eerder meegemaakte politieke crisis gesleurd.

Aangezien deze gemeenteraad ettelijke malen werd onderbroken voor intern overleg, spoeden de aanhangers en andere toeschouwers zich vlug naar buiten om nog eens ‘bij te tanken’ aan de feesttent. “De ene zijn dood is de andere zijn brood” moeten de organisatoren er heimelijk bij gedacht hebben.

KraamNa de eigenlijke gemeenteraad die op dinsdagochtend 24 december rond 01.30u. eindigde, verdrongen een twintigtal aanhangers van CD&V/VLD en N-VA zich nog voor al het lekkers aan de tent. De recente politieke crisis werd er ook druk besproken. De laatste hard-liners namen er hun vroeg ontbijt en trokken dan naar huis of andere oorden ….

In totaal mocht het kartel “Fan van Hove” welgeteld 380 euro overmaken voor het goede doel. “380 maal bedankt” en volgend jaar weer op post, maar dan zonder politieke crisis. De Hovenaars en het goede doel ten goede !

Meer info over Harvey Cushing, UZ Brussel (V.U.B.), tel. 02 / 476.33.87, murielle.dewitte@harvey-cushing-center.be. Financiële steun op reknr. 210-0048977-44. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.