Hutsepotwandeling KWB Hove

Als de meeste nieuwjaarsbrieven gelezen zijn en de cadeautjes uitgepakt is er tijd om op zaterdag 18 januari de wandelschoenen aan te trekken voor een toffe dagwandeling in het Drongengoedbos. Het is een van de best bewaarde – en dus onbekende – plekjes in Vlaanderen, maar Pol Van Herck vond er voor de KWB een mooie boswandeling van ongeveer 13 kilometer. Soms denk je dat je op de Hoge Venen of in het Zoniënwoud wandelt. De wandeling loopt over gemakkelijke wegen, maar in het stukje ‘Hoge Venen’ kan het drassig zijn. Het bos is te vinden in Ursel, niet eens zo ver van Hove. Ze zullen die dag echter niet alleen maar wandelen: in de voormiddag is er een leerrijk opdrachtenparcours van 2,5 kilometer, ideaal om de (klein)kinderen mee te nemen. ‘s Middags worden ze in de gerestaureerde abdijhoeve bij de open haard verwacht voor een heerlijke hutsepot.

drongengoedbos bordNa de middag doen ze dan nog een wandeling van ongeveer 10 kilometer en ze sluiten de dag af met koffie en een lekker stuk taart, zodat ze welgezind naar huis kunnen. Voor de hutsepot (met worst), koffie en taart betaal je 14 EUR per persoon. Het gezelschap in nieuwjaarsstemming, de sfeer van de abdijhoeve en van het feeërieke bos krijg je er gratis bij. Doe je overschrijving alleszins vóór 5 januari op het rekeningnummer BE07 7895 5113 9466 van de KWB Hove. Wens je geen hutsepot en taart te bestellen, dan breng je een eigen picknick mee; drank is ter plaatse te verkrijgen.

Vertrek met de wagen op de parking van de sporthal om 9.30 uur. Kostendelend meerijden is nog nooit een probleem geweest. Voor meer info over de wandeling contacteer je Pol en Doris Van Herck, tel. 059 / 30 81 73. Voor meer info over inschrijvingen en vervoer contacteer je Frans Voets, tel. 03 / 457 01 19.

KWB-logo