* De gemeentelijke dotatie aan de politiezone HEKLA voor het jaar 2013 bedraagt € 764.167. Deze voor het jaar 2014 bedraagt € 790.807. Eénparig goedgekeurd.

P1030247

* De achterstallige brandweerbijdragen voor de periode 2007-2011 bedraagt in totaal € 177.993,98. Op de vorige gemeenteraad van november jl. waren de bedragen voor de brandweerbijdragen nog voorlopig. Raadslid Filip Lecoutre (CD&V) vroeg “of de nieuwe cijfers nu juist zijn ? Is de gemeentelijke administratie op de hoogte van de wijzigingen ?”. Volgens burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) “is de situatie er gekomen door een samengaan van omstandigheden over heel het land. Veranderingen in één gemeente, kunnen gevolgen hebben voor onze bedragen. De provinciegouverneur heeft aan alle gemeenten expliciet gevraagd om het eens uit te rekenen en te kijken hoe de toestand staat. Het is spijtig genoeg nog niet het einde van de miserie. We weten nog niet definitief wat op ons gaat afkomen. We kunnen misschien een verdubbeling krijgen”.

* Antwerpse Waterwerken – addendum overeenkomst transportdienst. In zitting van 21 december 2009 heeft de Hovese gemeenteraad goedkeuring gehecht aan de overeenkomst ‘transportdienst’ met de Antwerpse Waterwerken. Aan deze overeenkomst wordt een addendum 1 gevoegd. De gemeenteraad gaf hieraan éénparig zijn goedkeuring.

 

Overdracht Speelplein Sjiraf, Grabbelpas en Swap van vzw JOC Hove naar gemeente Hove.

De afgelopen 12 jaar behoorden de Hovese speelplein-, Grabbelpas- en Swapwerking tot de vzw Jeugd Ontmoetingscentrum en moesten ze verantwoording afleggen aan de Raad van bestuur van dit JOC. Door de organisatie van de diverse werkingen werd er jaarlijks een gemeentelijke toelage gegeven aan de vzw JOC. Tot vandaag legt de vzw jaarlijks een jaarrekening ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

In gevolge het gemeentedecreet dat stelt dat gemeentelijke vzw’s niet langer kunnen bestaan, wordt met de start van de nieuwe Beheers- en beleidscyclus (BBC), die van start gaat vanaf 2014, besloten om deze jeugdwerkingen over te dragen naar de gemeente Hove.

JOCDe opdracht tot het uitwerken van de jeugdhuiswerking blijft toebehoren aan de bestaande vzw. Voor deze laatste wordt een omvormingsprocedure naar EVA vzw opgestart.

Voor de uitvoering voor haar jeugdbeleid wil het college van burgemeester en schepenen een extern verzelfstandigd agentschap creëren dat met een aangepaste werking flexibiliteit, kennis en uitstraling kan bijbrengen om het gemeentelijk jeugdbeleid verder te sturen en uit te voeren. Een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap beschikt over een zekere autonomie en moet haar eigen strategie ontwikkelen. Nochtans behoudt de gemeente controle via politieke vertegenwoordiging van de leden van de raad van bestuur.

De volledige gemeenteraad ging akkoord tot oprichting van een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, EVA-vzw, voor de uitbating van het jeugdontmoetingscentrum in Hove. De statuten werden ook éénparig goedgekeurd door de gemeenteraadsleden.