Over de mogelijke komst van een helikopterbasis aan de voormalige studio’s van Alfacam aan de Fabrieksstraat in Lint, vlak tegen de Hovese gemeentegrens, is al veel geschreven en zal in de toekomst zeker nog veel worden geschreven.

Ondertussen liet het gemeentebestuur van Kontich bij monde van burgemeester Eric Jacobs (N-VA), tevens bewoner van Kontich-Kazerne, weten dat het Kontichse gemeentebestuur zich ook verzet tegen de mogelijke komst van een helikopterbasis in het vlakbij gelegen Lint. Het Kontichse gemeentebestuur vindt dat de uitbating van een helikopterhaven in de onmiddellijke nabijheid van dichtbevolkte woonwijken niet enkel in Lint, maar zeker ook in de stationsbuurt van Kontich, voor de nodige overlast  zal zorgen via het helse lawaai en dit ten nadele van de woonkwaliteit en levensvreugde.

aanvliegroutes helihaven lintOp vrijdag 20 december jl. stelde de nieuwe eigenaars van de site, het Willebroekse bedrijf AED Group, die ook vennoot zijn in het Willebroekse bedrijf Helicopterflights, de deuren van de site open voor de buurtbewoners voor een informatievergadering. Het werd er een “welles-nietes-discussie”.

Als onafhankelijke krant – met een mening – brengen we hierna om onze lezers beter te informeren, de toen geprojecteerde slides van de firma over hun toekomstige onderneming in Lint.

Luc Bertels, de manager van Helicopterflights vindt al de heisa rond hun komst erg spijtig. Hij verwijst graag naar de presentatie op hun website waar alle informatie kan nagelezen worden

Download hier de presentatie: http://helicopterflights.be/HelihavenLint.pdf