Al 160 gemeenten engageerden zich uitdrukkelijk om de gezondheid van al hun burgers te beschermen en te bevorderen. Ook Hove ging dat engagement aan.

gezonde gemeenteOp 22 oktober werd het Charter Gezonde Gemeente ondertekend door burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) en schepen van Sociale Zaken Goedele Breyne (Ph7). Het charter is een document waarin je als gemeente je intentie om werk te maken van een geïntegreerd lokaal gezondheidsbeleid publiek maakt. Het vormt de start van een autonoom traject van de gemeente, daarbij ondersteund door het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) van Antwerpen en volgens de gemaakte afspraken in de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkingsovereenkomst is op maat gemaakt van onze gemeente en houdt rekening met draagkracht, ambities en context.

logoGezondheid krijgt dan ook zijn plaats in het gemeentelijk meerjarenplan. Het staat vast dat de vergrijzing de komende jaren sterk zal toenemen. Het gemeentebestuur ziet dit zeker niet als een probleem, maar eerder als een uitdaging. Vandaar het engagement om, samen met Logo Antwerpen, in te zetten op de ontwikkeling van een leeftijdsvriendelijke gemeente en te werken aan ‘Ouderen in beweging’, een project dat vanuit de bestaande lokale mogelijkheden ervoor wil zorgen dat ouderen fysiek, sociaal en mentaal actief kunnen blijven. Hoe dit concreet zal worden ingevuld zal je ongetwijfeld de komende maanden vernemen. We houden je op de hoogte !