Zaterdagavond jl. was er een massa volk afgezakt naar het gemeentepark voor de traditionele nieuwjaarsreceptie met bijhorende kerstboomverbranding. Het feit dat de Hovenaars en andere geïnteresseerden een gratis consumptie krijgen aangeboden, zorgt steeds voor de nodige volkstoeloop.

Hovenaars ontmoeten er hun buren en andere wijkbewoners die ze soms nog niet kenden, kinderen doen zich tegoed aan allerlei spelletjes met vriendjes onder het toeziende oog van de bezorgde moeders en af en toe een bezorgde vader.

De leden van de scouts zorgden voor de verbranding van de massa aangevoerde en afgedankte kerstbomen. De bar en de pannenkoeken en spekbroodjes vonden voldoende afnemers. De politieagenten keken van op afstand mee om alles onder controle te houden. Alles verliep zonder incidenten.

[AFG_gallery id=’2′]

 

Toespraak burgemeester Koen Volckaerts :

Toespraak burgemeester“Beste Hovenaars,

1 jaar geleden was mijn maidenspeech op deze plek. Ja, ik was zenuwachtig. Tel daarbij nog de kritische blikken en oren van een gedeelte van de nieuwe oppositie enkele meters van mij in slagorde opgesteld. Was geen aangenaam gevoel.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om jullie allen een voorspoedig en gezond 2014 te wensen.

Het voorbije jaar was een beginnersjaar. Soms met vallen en opstaan. We hebben leergeld betaald en we zullen dat zeker nog doen.

2014 was het jaar van vernieuwing. Nieuw bestuur. Nieuwe secretaris. Nieuwe postoverste in Hove. Nieuwe korpsoverste bij HEKLA. Een nieuw begrotingssysteem : het beruchte BBC . Werkelijk een jaar met veranderingen.

Al bij al hebben we er ons goed doorgeslagen en we hebben niet stilgezeten.

Onder impuls van Cathy Berx is veiligheid en rampenbestrijding in al zijn facetten een volwaardig beleidselement geworden.

ICT. In Hove liep heel het digitaal gebeuren vast met nefaste gevolgen voor de dienstverlening voor de burger. Echter jullie allen een kwaliteitsvolle dienstverlening bezorgen is één van onze hoofdtaken. Dus de ICT werd aangepakt en met succes. Deze trend wordt de volgende jaren verdergezet. Hove gaat het digitale tijdperk in.

Ook op cultureel vlak is er een nieuwe dynamiek ontstaan.
De “Mikado” wordt uitgebreid.
“Info-Hove” heeft een nieuwe en duidelijkere look gekregen.
Het Dienstencentrum wordt overgeheveld.
De ingeslagen weg om tot een totale integratie van het OCMW in de gemeente te komen, wordt actief verder gezet. Daarin volgen we getrouw de richtlijnen van hogerhand.

Openbare werken. De Geelhandlaan was een jarenlang bevroren dossier maar is nu ontdooit. We hebben toelating gekregen van de bevoegde agentschappen om de werken aan te vatten. Het startschot is gegeven.

De Magdalena Vermeeschlaan, ik moet toegeven, een vergiftigd geschenk; hebben we in goede kunnen leiden. Niet optimaal maar we stonden voor voldongen feiten. Dit jaar zullen de werken eindelijk gedaan zijn.

“Da Capo” zal ook dit jaar geopend worden. Eindelijk terug voldoende ruimte om activiteiten op alle niveau’s te doen, zodat de behoefte aan nieuwe en grotere ruimtes daardoor gedekt wordt.

De bevraging rond het dorpscentrum zal zeker leiden tot aanpassingen die de veiligheid van allen zal bevorderen.

De beloofde aanpak van onze fiets- en voetpaden, jaarlijks ca. 2 km, zal niet achterblijven.

Zoals u ziet worden er in 2014 nog verwezenlijkingen gerealiseerd. Vanaf de tweede helft van dit jaar zal iedereen kunnen zien dat we het menen met onze intenties en we zeker verandering ernstig nemen.

Seffens kan er individueel nog over verschillende onderwerpen gesproken en van mening gewisseld worden bij het gezellige vuur met een glaasje in de hand.

Ik stel voor om mekaar zeker het allerbeste te wensen en samen het glas te heffen.

Van 18.00u. tot en met 19.00u. zijn de consumpties op kosten van onze gemeente.

We danken zeker voor de inzet van Jaanimo, Scouts Hove, de Jeugddienst en onze gemeentediensten, want zonder hun inzet is dit evenement niet mogelijk.

Gezondheid.

Nog even uw aandacht. Zij die met de wagen zijn : zorg dat er een BOB is. De WODCA-acties draaien op volle toeren.

Koen Volckaerts
Burgemeester
Hove, 11 januari 2014.”