Een vijftigtal leden en supporters van de Kon. Hovese Vitesse Club (KHVC) verzamelden op zaterdagavond 11 januari jl. in O.C. “De Markgraaf” aan de Kapelstraat voor hun traditioneel nieuwsjaarstreffen.

De heer Eddy Beyens en zijn staf mochten de aanwezigen geluk wensen voor een sportief jaar 2014.

Bij de club zijn er ook enkele wijzigingen doorgevoerd : voorzitter Willy De Meyer werd vervangen door Eddy Beyens die tot voorheen secretaris was. Deze functie wordt overgenomen door Eddy Wils. Verder werden in het bestuur ook Roger Claessens, voorzitter van de Hovese Fietsersbond, Theo Van der Burght en de heer Sergeyssels uit Lint opgenomen.

Receptie Vitesseclub HoveDe heer Willy De Meyer werd letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet voor zijn 60 jarig lidmaatschap van de club, waarvan 40 jaar als voorzitter. Hiervoor was de heer Jan Vandael, nieuwbakken voorzitter van de Kon. Belgische Wielrijdersbond en Wielerbond Vlaanderen speciaal naar Hove afgezakt.

Willy De Meyer is vanaf heden “erevoorzitter van de KHVC”.

Een delegatie van het gemeentebestuur, olv burgemeester Volckaerts en de schepenen Van Couwenbergh en Wollants waren aanwezig op dit evenement.

Er werden tijdens het gezellig samenzijn allerlei thema’s besproken, niet enkel sportieve maar ook politieke.
De aanwezigen gingen rond 23.00u. tevreden huiswaarts of naar andere oorden …

[AFG_gallery id=’5′]

 

Toespraak schepen van Sport Guy Wollants:

“Beste leden en sympathisanten van de Hovese Vitesseclub,

Guy WollantsIk ben fier om hier aanwezig te mogen zijn enkele woorden tot u te richten in naam van de gemeente Hove en als schepen van Sport. Toen we hier uitgerekend één jaar geleden bij elkaar waren, hebben we al het speciale belicht van de bijzondere verjaardag van HVC …

– 110 jaar lang is de wielersport in onze gemeente een levende traditie,
De koers is al 110 jaar niet uit Hove weggeweest,
De Hovese Vitesseclub is uit Hove niet weg te denken, niet sportief en niet sociaal,
De Vitesseclub is een stukje van het Hovese sociale weefsel, het is sociaalcement dat mensen aan elkaar bindt, en daar kan de gemeente alleen maar respect voor uitspreken.

– De levende traditie van de Hovese Vitesseclub … die wordt bezield door vele mensen die het karakter dragen van de wielersport zelf : met volharding, uithoudingsvermogen, doorzetting en … en dat allemaal in een stijl van eenvoud en hard werken, want …”wielrennen is een constante les in nederigheid”, zei Louison Bobet.

In deze stijl van eenvoud en nederigheid is er vandaag één man die in deze 110 jaar geschiedenis een bijzondere rol heeft vervuld : iemand die maar liefst 60 jaar lang voorzitter is geweest van deze dynamische vereniging …

Willy …. Diamanten voorzitterschap
Willy, de gemeente is fier op u en is dankbaar voor bewezen diensten.
In naam van de gemeente wil ik graag mijn respect voor u uitspreken …

Mag ik tenslotte, in naam van de gemeente Hove, mijn nieuwjaarswensen voor de Hovese Vitesseclub uitspreken:

– dat de club haar vitaliteit en dynamiek mag behouden en verder ontwikkelen
– dat het een geweldig sportief wielerjaar 2014 zal worden met een fantastische 12de editie van de wielerhoogdag, deze is een vaste waarde geworden en zal van de gemeente blijvende steun krijgen
– voor eenieder van u persoonlijk : een jaar met sportieve vreugde, vele zalige familiemomenten en een stralende gezondheid.