Het Hovese OCMW heeft de ambitie om het Dienstencentrum aan de René Verbeecklaan definitief aan te kopen. Tot op de dag van heden huurt het OCMW van Hove dat pand van de religieuze stichting die ook het vlakbij gelegen woon- en zorgcentrum Cantershof uitbaat.

Over de aankoop van dit pand bestaat er geen discussie : de verkoper wil verkopen en de aankoper heeft dit allemaal intern besproken en met de gemeente is de overeenkomst ook besproken zonder probleem.

Maar op het allerlaatste kwam er nog een “kink in de kabel”. De stichting wil nog een lokaaltje behouden dat helemaal ingesloten ligt in het pand dat het OCMW gaat verwerven (52 m2), rond de fietsenstalling. Het betreft hier een prijsverschil van 6.000 euro. Hierover leeft nog discussie. Dit moest voorgelegd worden aan het bestuur van de stichting, maar aangezien het kerstperiode was – en de religieuzen dan in een opperste staat van extase leven – was er geen tijd meer om de Raad van bestuur van de zusters Augustinessen bijéén te roepen om dit punt te bespreken.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

De samenkomst van het OCMW-Hove met de verkopers bij de notaris is dus niet kunnen doorgaan op maandag 6 januari jl.

Wegens de interne bestuurscrisis binnen het Hovese gemeentebestuur, beschikt het OCMW-Hove ook nog niet over een budget om eventuele investeringen te doen. Alles is dus uitgesteld. Het OCMW blijft verder huren tot einde maart ‘14. Dan kan het budget voor het OCMW worden vrijgemaakt. De huur van de drie eerste maanden van dit jaar komt wel in mindering van de aankoopsom van het gebouw.

Uiteindelijk komt deze crisis de gemeente Hove/OCMW en de Hovese belastingsbetalers beter uit, want ze zullen een lager bedrag moeten betalen.

Als de religieuzen wat meer overwerk hadden gedaan en zich niet zo dogmatisch opstellen, was alles nu reeds “in kannen en kruiken”.

dienstencentrum ten Hove