Op zondagvoormiddag 19 januari jl. ging in eethuis “Lamme Goedzak” aan de Kapelstraat de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) afdeling Hove door.

Er waren een goede zestig aanwezigen, meestal N-VA-bestuurs- en partijleden, maar ook een stevige delegatie van de andere Hovese meerderheidspartij Ph7 – Positief Hove met o.a. de schepenen Dave Van den Bergh en Guy Wollants, OCMW-voorzitster Goedele Breyne, de gemeenteraadsleden Katia Devriendt en Frédéric Marquet en OCMW-raadslid Machteld Hofmans. Gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps, CD&V-gemeenteraadslid Filip Lecoutre, groen-links gemeenteraadslid Hilde Van den Driessche (HB), VLD-voorzitter Thomas De Boe, onafhankelijk OCMW-raadslid Gert Denollet kwamen ook een glaasje drinken.

Er was een stevige delegatie van N-VA-ers uit Mortsel (met o.a. Vlaams volksvertegenwoordiger Goedele Vermeiren, provincieraadslid Vera De Hert en gemeenteraadsvoorzitster Ilse Lacante) en uit Kontich kwam burgemeester Erik Jacobs persoonlijk zijn sympathie betuigen. Op hetzelfde ogenblik ging er in Vremde de nieuwjaarsreceptie van N-VA Boechout-Vremde door. Het waren dus drukke tijden voor de N-VA-ers uit de regio en de andere levensgenieters …

Eerst mocht afdelingsvoorzitter Didier Thijs de aanwezigen verwelkomen. Hij stelde in zijn toespraak “dat het afgelopen politieke jaar in Hove niet gemakkelijk was. Het was er één van vallen en opstaan. De N-VA verkozenen zullen hard werken om iets te verwezenlijken. Het jaar 2014 zal niet gemakkelijk zijn. Er is veel werk in de gemeente met beperkte budgetten. We gaan proberen ervan te maken wat we de burgers hebben beloofd. Het is niet makkelijk, maar we gaan ervoor.

Als we de commentaren in de pers lezen zal 2014 ook geen gemakkelijk jaar zijn voor de N-VA als partij. Bij voorkeur krijgen we te maken met negatieve artikels. In 2010 had onze partij 30.000 leden, in 2011 was dit gestegen naar 35.000 leden en in 2012 reeds naar 40.000 leden. In 2014 zijn er ook nog steeds nieuwe aanmeldingen. Reeds 80% van onze leden heeft zijn partijkaart 2014 vernieuwd. Eind januari houden we ons nationaal partijcongres in Antwerpen waar we de krijtlijnen uittekenen voor onze nationale werking. Tot slot wens ik jullie allemaal een gelukkig jaar, met een goede gezondheid, standvastigheid en veel werkkracht.”

Nadien werden enkele N-VA-bestuursleden door een aantal N-VA-vrouwen letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet : burgemeester Koen Volckaerts, de schepenen Arnold Herrebout en Bart Van Couwenberghe en gemeenteraadsvoorzitter Guido Sel.

Wat opviel tijdens de receptie dat de relaties tussen de N-VA-mandatarissen en de Ph7-mandatarissen eerder koel waren. Men groette elkaar en had enkele korte gesprekjes, maar daar bleef het ook bij. De Ph7-mandatarissen bleven bijna allemaal aan een centrale tafel in de zaal staan, waar ze een goed overzicht hadden van het geheel. De politieke crisis in het gemeentebestuur is voorlopig technisch opgelost, maar de menselijke verhoudingen zijn absoluut nog niet terug op peil.

[AFG_gallery id=’8′]

 

Toespraak door burgemeester Koen Volckaerts :

“Een jaar voorbij. Een jaar met vallen en opstaan. Een jaar leven met oppositie. Een zeer eigenaardige oppositie. Een oppositie die wel regelmatig op de man speelt. Een oppositie die uit alle hoeken komt.

Burgemeester Koen Volckaerts
Burgemeester Koen Volckaerts

Maar we hebben verwezenlijkingen bereikt. We hebben naar oplossingen moeten zoeken zoals in de Magdalena Vermeesschlaan. Ja, we hebben de Geelhandlaan eindelijk uit de diepvriezer gehaald. Ja, we hebben de Hovese administratie op de digitale trein gezet. Ja, we hebben het cultuurbeleid een stap naar voren doen zetten. Ja, we hebben stappen gezet om het woonbeleid ook een duw in de rug te geven. Dat zowel in het sociale-, betaalbare-, ouderen- en betaalkrachtiger woonbeleid. Nieuwe bouwprojecten komen naar ons toe. Hove zal nieuwe inwoners krijgen en we zullen er voor zorgen dat het een gezonde mix wordt .Ja, we breiden het BKO uit. Ja, we zijn volop bezig om de brandbeveiliging voor de Rodenbachschool op punt te zetten. Ja ook in het dossier Fruythout komt waarschijnlijk heuglijk nieuws en bieden er zich nieuwe opportuniteiten. OCMW gronden komen op de markt. Dat biedt in samenwerking met agentschappen mogelijke kansen.

Hoe komt het dat wij zo dikwijls ja kunnen zeggen. Omdat wij een ploeg zijn. Een team dat dagdagelijks in samenwerking met de administratie aan de kar trekken. Een team dat in functie van de bevolking denkt en niet aan cliëntilisme doet. Onze aanwezigheid op het gemeentehuis is voor de administratie een opsteker. Wij leven met hen mee en wij werken en denken met hen mee. Niet via mail of commentaar, en hen dan met al het werk opzadelen.

2014 zal zowel voor Vlaanderen, daarover seffens meer, als voor Hove het jaar van de verandering worden. N-VA zal bestuursbeslissingen nemen. Ook moeilijke en op alle niveau’s.

Een terugblik naar de federale en Vlaamse regering zal aangeven dat voor N-VA stemmen een duidelijke keuze is.

Wat heeft de regering Di Rupo gedaan?
De belastingen voor hen die werken verhoogd.

  • duurdere dienstencheques
  • hogere lasten op bedrijfswagens
  • Inperking fiscale aftrek kinderopvang
  • accijnzen verhogen
  • BTW op notarissen
  • BTW op advocaten : dus ook rechtsbijstandsverzekeringen
  • afschaffen energievriendelijke maatregelen
  • schoolpremie 30% minder.

Dat willen wij als Vlamingen toch niet :

  • Inperking fiscale aftrek pensioensparen (zelfs voorstel ABBV afschaffing = socialisten)
  • Roerende voorheffing van 15% naar 25% op spaarcenten
  • Beurstaksen meermaals verhoogd (ook spaarcenten)
  • Verhoging taks op levensverzekeringen

Willen wij dat ? Neen !

  • BTW op notarissen stijgt negatief voor de ondernemers.
  • Liquidatiebonus van 10% naar 25% : dat is de spaarpot van de zelfstandige afromen.
  • Notionele aftrek verlagen : zorgt anders wel voor bijkomende investeringen en tewerkstelling.
  • Wilt de Vlaming dat ? Neen !
  • Belastingsdruk is gestegen naar 45,30% van bbp : Deze stijging is vanaf 2010 extra= regering Di Rupo.
  • Alleen Denemarken heeft meer.
  • Gemiddelde in OESO is 34,60%.

Als dat nu zou helpen. Neen ! Tekort is nog steeds 9,289 miljard € of 357 miljard BEF.
Is het dat wat we willen ? NEEN !

Benoemingen.

Pure partijbenoemingen : Johny Thys mocht iets minder verdienen maar verdient geen kaalpluk. Hij heeft B-Post naar een mooi bedrijf gebracht en in goede verhouding met vakbonden. Beloning ? Neen afstraffing !

Benoemingen NMBS. Selor geeft 5 namen op na ernstig en neutraal onderzoek. Een 6de wordt gekozen. Frank Van Massenhoven (= socialist). Deze wist zelfs van niets en heeft bedankt. Dan maar een 7de Jo Cornu met goede regeringsbanden. Dat is pure belgische partijpolitiek.

Willen wij dat ? Neen !

Wat doet Vlaanderen ? Jaar op een rij begroting in evenwicht. Met bijna 3 miljard besparingen.
Nadruk op besparingen, niet op belastingen.

Bespaard op overheid. 6,5% minder overheidspersoneel, afschaffing agentschappen, efficiëntere structuren (planlastendecreet). Werk van Geert Bourgeois.

Zelfs minder belastingen/Vermindering materieel en outillering (een pestbelasting voor bedrijven), idem voor overdracht bedrijf naar volgende generatie.

Wij willen dat de bedrijven kunnen bestaan en zodoende voor tewerkstelling zorgen.

De mensen moeten weer goesting hebben om te werken.

De mensen moeten hun talenten kunnen gebruiken, ook langer werken in goede omstandigheden en daardoor ook productiever zijn.

Wij zorgen voor een activeringsbeleid voor de 50-plussers tot 60 jaar. Ook voor een +50-premie.

We hebben de werkloosheid bij de 50+-ers kunnen doen dalen.

De werkzaamheidsgraad 50-plussers is van 35 % (2009) gestegen naar 42 % (2013)

De jongerenwerkloosheid : wij behoren tot de beste leerlingen in Europa. Nog te veel en elke werkloze is er 1 teveel.

  • Duitsland : 8,1%
  • Oostenrijk :8.8%
  • Nederland : 9,8%
  • Vlaanderen : 13.6% , Wallonië : 28,6% en Brussel : 38,6%.

De Vlaming wilt dat we zo voort doen !

Wij investeren in mensen = de basis van onze welvaart.

Onze overheid moet nog eenvoudiger en klantvriendelijker worden. Daarom worden de stappengezet om tot een gedigitaliseerde overheid te komen, om meldingen af te schaffen, een eenvoudigere omgevingsvergunning is ingevoerd. En zo zijn er nog punten die aantonen dat we met Vlaanderen de goede weg op gaan.

De staatshervormingen zorgen dat we nieuwe bevoegdheden krijgen. Dat is echter niet voldoende. Pas bij een echt confederalisme kunnen wij aantonen wat we kunnen. Dan hebben we ook de inkomsten . Dan pas hebben we onze eigen welvaart en toekomst in handen en kunnen we die veilig stellen. Daarom vragen wij, mandatarissen van de N-VA aan allen : stem voor N-VA op 25 mei 2014.

Ik wens jullie allen nog een goede gezondheid, want dat is uiteindelijk het belangrijkste : Gezondheid !”