De donkere en koude winterdagen zijn weer aangebroken. Hoog tijd dus om vogels in onze tuinen te helpen met zelfgemaakte vetbollen, lekkere nootjes of een geschilde appel. Zo ben je verzekerd van heel wat vogelgekwetter tijdens het Grote Vogelweekend op zaterdag 1 en zondag 2 februari e.k.

Tel de mezen, mussen en lijsters in je tuin en geef de resultaten online door. Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari kunnen ook scholen hun schoolpleinvogels doorgeven via de telling voor scholen.

Zo’n 14.000 deelnemers telden in 2013 meer dan 518.000 vogels in hun tuinen. Een absoluut record. Voornamelijk merels en kool- en pimpelmezen blijven de klassieke bezoekers van onze tuinen. Toch prijkte de vink bovenaan de top 10 tijdens de telling van 2013. Door de strenge winter kwamen zij talrijker dan voorheen naar onze voederplaatsen.

vogelbord park

Met deze massale tuinvogel telling schets je samen met duizenden andere tellers een beeld van de vogelrijkdom in onze tuinen en hoe we de vogels het beste helpen tijdens de koude winterdagen.

Verdere info op www.vogelweekend.be.