Toespraak schepen Bart Van Couwenberghe, Schepen ICT, Leefmilieu & duurzaamheid, Afvalbeleid, locale economie & Middenstand, Ontwikkelingssamenwerking :

“Geachte Heer Voorzitter,
Geachte bestuursleden en medewerkers,
Geachte genodigden.

Het is mij een eer en een genoegen om u allen, namens het College van Burgemeester en Schepenen, onze beste nieuwjaarswensen voor 2014 te mogen aanbieden.

Moge dit jaar voor u allen, uw familie en verwanten een jaar zijn van goede gezondheid – het voornaamste – , van veel vreugdevolle dagen, van verfrissende vriendschapsrelaties binnen de vereniging en in uw persoonlijk en familiaal leven. En van geluk in uw dagdagelijkse activiteiten.

De Gezinsbond is, als grote sociaal – culturele vereniging voor de gezinnen, niet de eerste de beste. De bond is in Hove regelmatig en met diverse activiteiten op een zeer positieve wijze aanwezig. Zij wordt gedragen door een dynamische voorzitter en een hele schare van actieve bestuursleden en vrijwillige medewerkers.

De gezinsbond speelt ook een actieve rol in het beleidsvoorbereidend meedenken en in het uitvoeren van het gemeentelijk gezinsbeleid. En die rol zal in de komende jaren belangrijk blijven. De opvoeding van onze kinderen, het samenleven als gezin, het inspelen op de vergrijzing van onze samenleving en zoveel andere thema’s zullen ook onze gemeente voor nieuwe uitdagingen stellen in verband met het te voeren gezinsbeleid.

Wij houden bij ons gezinsbeleid in de komende jaren zeker rekening met de veranderde gezinsrealiteit, zoals het toenemend aantal éénoudergezinnen, nieuw-samengestelde gezinnen.

Aspecten van dit gezinsbeleid zijn voorts : aandacht voor de zorg voor kinderen met een beperking en structurele maatregelen die de combinatie arbeid- zorg mogelijk maken voor werkende ouders. Dit laatste omvat o.m. ook de verdere uitbouw van voorzieningen voor kwalitatieve kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Wij hopen, wij zijn er eigenlijk zeker van, in de Gezinsbond een partner te blijven vinden om dit beleid mee uit te bouwen. Het is voor de beide instanties, zowel de verenigingen uit het sociale middenveld als voor onze gemeentelijke overheid een zinvolle uitdaging en een opdracht daar blijvend werk van te maken.

Het is in die geest en met een warm gevoel van erkenning en appreciatie voor uw werk dat ik u allen het beste voor 2014 toewens. En met u graag het glas hef op hoe wij dit nieuwe jaar zullen invullen. Onszelf, onze kinderen, onze families, geliefden en verwanten en de hele Hovese gemeenschap ten bate.”

Pagina's: 1 2