Wat zijn de openingsuren van het containerpark in je gemeente? Waar kan je terecht met afgedankte elektro-toestellen en batterijen. Wordt PMD deze week ingezameld of volgende week? Je vindt het antwoord gewoon op je smartphone of tablet dankzij de app Recycle!. De ambitie voor deze nieuwe app is hoog: deze app moet dé nieuwe referentie zijn voor vragen over afvalophaling en -sortering.

recycle appRecycle! is de naam van de nieuwe mobiele applicatie die Recupel, Bebat, Fost Plus en IGEAN samen ontwikkelden. De app moet de referentie worden voor onze inwoners die op zoek zijn naar informatie over de inzameling, sortering en recyclage van hun afval.

Recycle! biedt snel toegang tot correcte informatie en een aantal handige tools:

  1. Ophaalkalender: naast een week- of maandoverzicht van de inzamelingen in je gemeente of stad is er ook de mogelijkheid om herinneringen voor de inzamelingen in te stellen.
  2. Sorteerwijzer: hier vind je een overzichtelijke lijst met de sorteerregels voor de meest uiteenlopende types afval – van huishoudelijke verpakkingen tot elektronische toestellen.
  3. Inzamelpunten: je kan alle inzamelpunten in je buurt raadplegen, inclusief de openingsuren van de containerparken. Vanuit de kaartweergave krijg je de snelste weg ernaartoe meteen op je scherm.

Download de app via de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Meer info?

IGEAN milieu & veiligheid
Doornaardstraat 60, 2160 Wommelgem

Tel 03 350 08 32
Fax 03 353 34 10
GSM 0479 20 33 42
E-mail wouter.meersmans@igean.be