In 2013 werden 175 IGEAN-energieleningen toegekend, waarvan 22 zelfs volledig renteloos. Het project slaat dus aan. Vanaf 1 februari 2014 stappen zelfs 6 bijkomende gemeenten mee in dit samenwerkingsproject.

Waarom een IGEAN-energielening?
Zorgen dat je huis minder energie verbruikt brengt op. En tegelijk is dit ook goed voor het milieu. We denken hierbij aan werken zoals isoleren van je dak, vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas, een oude verwarmingsketel inruilen voor een condensatieketel of het plaatsen van een zonneboiler.
Met wat je bespaart op de energiefactuur, kan je een deel van de kosten terugbetalen. Premies stimuleren je om deze werken uit te voeren. Maar je moet eerst de middelen hebben om de werken te kunnen betalen. Een eenvoudige, flexibele maar vooral goedkope lening voor energiebesparende werken maakt dit mogelijk.

De IGEAN-energielening in 2013
21 gemeenten en OCMW’s stapten van in het begin mee op de trein. Sinds januari 2013 kan elke inwoner van deze gemeenten die energiebesparende werken wil uitvoeren beroep doen op de IGEAN-energielening. In 2013 werden 175 leningen toegekend, voor een gemiddeld bedrag van 6.900 euro per lening. 22 van deze leningen zijn zelfs volledig renteloos.

gemeenten 2014 026 bijkomende gemeenten treden toe!
Het project slaat aan. Want vanaf 1 februari 2014 stappen 6 bijkomende gemeenten mee in dit samenwerkingsproject. Het gaat over Aartselaar, Hemiksem, Lint, Ranst, Schilde en Wommelgem.

Voorwaarden voor de lening:

  1. De lening bedraagt minimum 1.250 euro en maximum 10.000 euro. Het bedrag moet terugbetaald worden op maximum 5 jaar. Er wordt geen dossierkost of wederbeleggingsvergoeding aangerekend.
  2. De vaste intrestvoet bedraagt 2 %. Voor sommige minder gegoede groepen is zelfs een renteloze lening mogelijk. Samen met het OCMW wordt gekeken of je hiervoor in aanmerking komt.
  3. De lening kan worden aangegaan door eigenaars en huurders.
  4. Het geleende bedrag moet volledig worden besteed aan energiebesparende werken, zoals het plaatsen van isolatie, hoogrendementsbeglazing, condenserende CV-ketel, warmteregeling of een zonneboiler.
  5. We raden je aan om de IGEAN-energielening te combineren met andere premies en steunmaatregelen, zoals de Vlaamse renovatiepremie, de fiscale aftrek voor dakisolatie, premies van de netbeheerder of een tegemoetkoming van de gemeente.

energieleningMet de IGEAN-energielening maak je 3 keer winst!

  1. een eenvoudige, flexibele maar vooral goedkope lening, en dit zonder bijkomende dossierkosten
  2. eventuele andere premies voor het uitvoeren van de werken
  3. besparen op je energieverbruik.

Opgelet: geld lenen kost ook geld.

Meer informatie?
Meer informatie over de IGEAN energielening en over de werken die in aanmerking komen vind je op www.igean.be. De diensten zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8 en 16.45 u. tel. 03 350 08 06 of op energielening@igean.be.