De Algemene Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (AROS) hield haar eerste vergadering van 2014 op donderdag 30 januari jl. in O.C. “De Markgraaf” aan de Kapelstraat. Op de agenda stonden een voorstelling van enkele zuidprojecten en nadien een nieuwjaarsreceptie.

Er waren een goede 50 aanwezigen waaronder burgemeester Koen Volckaerts en schepen Bart Van Couwenberghe naast een ruime delegatie van Ph7 rond OCMW-voorzitster Goedele Breyne.

Het was voorzitter Lucas Jansen die de aanwezigen mocht verwelkomen. Eerst werd Ingrid Van Hamme (“Ingridje” voor de ‘ware’ vrienden) in de bloemen gezet omdat ze zes jaar voorzitterschap van Aros Hove op de teller heeft staan.

De gemeente Hove geeft 43.000 euro uit aan ontwikkelingssamenwerking in de vorm van concrete projecten waarbij Hovenaars zijn betrokken.

De projecten die werden voorgesteld door middel van films en beeldmateriaal waren :

  • “Dierenartsen zonder Grenzen, familiale landbouw in Afrika” door Roger De Deken.
  • Sawes, biolandbouw in Sevapur India” door Marie-Madeleine Franck.
  • Ondernemers zonder grenzen, Agro-bossen in Burkina Faso” door Werner Sels.

Na iedere voordracht volgde een kleine vragenronde. Om 21.30u. was het tijd voor de receptie in het benedenlokaal i.s.m. de Fairtrade trekkersgroep Hove.

Verdere inlichtingen over AROS-Hove : Linda Raes, tel. 03 / 460.33.10. – Els Lauwers, tel. Tel. 03 / 460.33.26. – ontwikkelingssamenwerking@hove.be.

[AFG_gallery id=’13’]

Download de AROS presentatie.