ankona

Deze dag is het uitgelezen moment om collega-natuurliefhebbers te ontmoeten en nieuwtjes uit te wisselen. De 17de uitgave heeft plaats op zaterdag 8 februari 2014 op de UA – Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171 in 2020 Antwerpen en start om 9.30u. Net als vorige uitgaven wordt deze uitgave samen georganiseerd met het departement Biologie van de Universiteit Antwerpen.

 

Thema: “Van het monitoren met e-DNA overgaan tot soortenbescherming”

Klassiek hebben in de voormiddag workshops plaats en in de namiddag worden de lezingen in plenum georganiseerd. Je kan in de voormiddag zelf je programma samenstellen door te “zappen” en van de ene parallelle sessie naar de andere. We maken ook gebruik van de microscopiezaal voor de praktische workshops.

In de voormiddag is er een praktische workshop over ‘Kijken naar de anatomie van bladeren’ en in de namiddag eentje over ‘Vleermuizen onderzoeken in de fortengordels’.

Bijzonder aan te raden : “De Kalmthoutse heide na de brand”.

 

Een greep uit de onderwerpen :

  • Behaag Natuurlijk : 20 jaar actie i.s.m. 30 gemeenten/milieuraden.
  • Natuurrestauratie op voormalige landbouwgronden via uitmijnen van fosfor. Eerste resultaten in natuurgebieden ‘Landschap de Liereman’ en het ‘Vrieselhof’.
  • 30 jaar roofvogel- en uilenonderzoek in de Zuiderkempen.
  • Vleermuizeninventarisatie in werkingsgebied van Natuurpunt Zuidrand.
  • Grutto-populatie in de Noorderkempen.

logo_UA_hor_klGedurende heel de dag kan je info- en boekenstands van diverse (natuur)verenigingen bezoeken. Deelname gratis. Liefst inschrijven via www.ankona.be rubriek ontmoetingsdagen en kalender.

Verdere info op tel. 03 / 240.57.28., ankona@admin.provant.be .