Onze gemeente ontbost sneller dan het Amazonegebied in Brazilië, Colombië, Peru, Bolivië, Ecuador ….

weer enkele mooie bomen minder …
weer enkele mooie bomen minder …

Dit is spijtig genoeg al een tijdje bezig en dateert zeker niet van onder het huidige gemeentebestuur. Ook onder het vorige groen-linkse gemeentebestuur, en daarvoor en daarvoor …. ging het in Hove al de slechte kant uit wat ontbossing betreft. Steeds minder bomen staan er in de ooit zo ‘groene’ gemeente Hove!

(Stads)Mensen kopen een woning in Hove en stellen vast dat bomen in de herfst hun bladeren verliezen (= opkuisen, inspanningen leveren) en dat de bomen in de zomer hun nieuw aangekochte woning in de schaduw stellen. Dus toch terug naar de ‘betalende’ zonnebank om er goed uit te zien. Hieraan moeten ze dan iets doen = die stoute dikke boom moet weg. Legaal of illegaal …

Rooien bomenVroeger was men in Hove hierin vrij soepel. Alles kon, alles mocht. Stel je voor dat de ‘nieuwe’ kiezers gaan lopen naar de ‘stoute’ oppositie. Dat mag toch niet !

Sedert twee jaren is er, na wat protest van burgers en in de gemeenteraad, een strikter kapreglement in voege getreden in Hove. Voor elke boom die sneuvelt (officieel komt er controle aan huis kijken) moet er één nieuwe boom in de plaats komen. Maar is de controle wel 100% waterdicht? We hebben zo onze twijfels. En wij niet alleen.

De bewuste bomen in De Ster  Gerooide bomen
Voor en na het rooien.

We stelden op donderdag 20 februari in de namiddag vast dat er in De Ster twee mooie en gezonde bomen van ±50 jaar oud sneuvelden, zonder dat de minste veiligheidsmaatregelen op straat werden getroffen. Enkele seconden voor en na de val van een boom reden er volop auto’s door de straat voor het bewuste pand. De boomvellers speelden ook enkele ogenblikken voor amateur-politieagent. Dat hier maar geen ernstige ongevallen van komen?!