Het Davidsfonds Hove organiseert op donderdag 6 maart e.k. een voordracht met VRT-journalist Rudi Vranckx over “het gezicht van de oorlog”. Deze activiteit vindt plaats in ontmoetingscentrum “De Markgraaf” aan de Kapelstraat 8 in Hove-centrum. Aanvang 20u. en de inkom bedraagt 13 euro voor niet-leden en 10 euro voor leden van het Davidsfonds. Een drankje is in de prijs inbegrepen.

Rudi Vranckx, van opleiding historicus, studeerde Hedendaagse Geschiedenis aan de K.U. Leuven. Na zijn studies startte hij als onderzoeker bij het Centrum voor Vredesonderzoek aan de universiteit, waar hij scenario’s en films over oorlog en vrede maakte.

2014-18 100 jaar Groote Oorlog

Rudi Vranckx is sinds vele jaren een gerespecteerde stem wanneer het over de vele conflicten in het Midden-Oosten en Afrika gaat. Als historicus slaagt hij erin om de complexe (oorlog)situaties te kaderen en de op een begrijpelijke manier over te brengen naar een breed publiek. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen actualiteitenmagazine op Canvas, waarin voornamelijk buitenlandse reportages te zien zijn. In september 2011 toonde Canvas zijn nieuwe reeks ‘De Vloek van Osama’, waarin hij naging hoe de wereld veranderd is sinds en door de aanslagen van 11 september 2001. Hij bezocht daarvoor de VS, het Verenigd Koninkrijk, Afghanistan, Pakistan, Irak, Jemen en Egypte. Begin 2012 geraakte Rudi Vranckx betrokken bij een aanslag in Syrië die het leven kostte aan een Franse collega-journalist. Eind 2012 werd Rudi Vranckx door Pax Christi Vlaanderen benoemd tot Ambassadeur voor de Vrede. Met zijn fotodagboek ‘Het gezicht van de oorlog’ brengt hij een verslag aan de hand van foto’s en dagboekfragmenten uit de verslaggeving van 9/11 tot nu. De lezing gaat ook in op de actualiteit.

Graag je deelname bevestigen bij Lieve Duffeler, e-mail: lieve.duffeler@skynet.be , tel. 0477 / 41 79 29 .