Neerdorpen KLASSIEK! is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Kontich, waarbij de gemeenten het programma en de promotie voor de klassieke concerten op elkaar afstemmen. De betrachting is om de muziekliefhebber een afwisselend en kwaliteitsvol programma aan te bieden in de buurt. Zowel talentvolle jonge muzikanten als de gevestigde namen passeren de revue.

Na het concert in Aartselaar met Wim Becu en Oltremontano – dit concert kreeg een ‘Gouden label’ toegewezen door KLASSIEK CENTRAAL – en het zinderende Rachmaninov-concert in Hove gaan we door op hetzelfde elan met een unieke combinatie van 3 harpen in Lint.

 27 maart 2014 om 20.15 uur – O.-L.-V.-Geboortekerk te Lint

 Duo BILITIS en Anouk STURTEWAGEN
‘De Drie Harpen’

Anouk Sturtewagen
Ekaterina Levental
Eva Tebbe 

Duo BILITIS is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De Russische Ekaterina Levental en de Nederlandse Eva Tebbe  hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chansons de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland. De Belgische harpiste Anouk Sturtewagen, solo-harpiste van Symfonie- orkest Vlaanderen en medeoprichtster van het kamermuziekensemble Revue Blanche, vervoegt hen op dit concert.

Naast hun passie voor hetzelfde instrument delen de 3 gerennomeerde harpistes ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden.                  

image002In dit Frans-Spaans getint programma brengen de harpistes originele werken en arrangementen van Satie, Fauré, Poulenc, de Falla, Nasopolou en Montsalvatge.                                                            

Ticket 14,00 € (+55: € 12,00  / -26: € 5,00 )

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be
De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer BE11 3630 01989348 op naam van Orfeoproducties
Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’

Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel