De Fietsersbond afdeling Mechelen en Mechelen klimaatstad sloegen de handen in elkaar om duurzame mobiliteit positieve aandacht te geven. Dat resulteerde in de “fietsapplaudisseeracties”. Heel eenvoudig en succes verzekerd. Ze haalden daarmee de pers. De weerslag daarvan zie je hier of hier.

Het concept

Fietsersbond HoveHet concept is heel eenvoudig: tussen 7u45 en 8u30 ’s ochtends verzamelen een aantal vrijwilligers op een plek waar veel fietsers langs komen. Telkens een fietser voorbij fietst krijgt die applaus. Resultaat : je tovert een glimlach op de gezichten van de fietsers en de automobilisten (die meestal trager zijn dan de fietsers) geef je stof tot nadenken.

Vandaar dat we hopen dat het applaudisseerenthousiasme zich over heel het land zal verspreiden.

In Hove

De afdeling Hove van de Fietsersbond doet alvast mee. Op die manier trekken nog meer fietsers goedgemutst naar werk en school en krijgt duurzame mobiliteit in de gemeente de nodige aandacht.

Plaats van de actie: Hove, Kapelstraat, ter hoogte van het Kostershuisje.

Waarom daar? Op deze plaats passeren veel fietsers en de deelnemers kunnen hier op een veilige manier een haag vormen voor de fietsers.

Wanneer? Vrijdag 21 maart e.k. tussen 7u45 en 8u30 ’s ochtends in de Kapelstraat Hove

Uitnodiging

We nodigen alle fietsers uit om mee te komen applaudisseren. Wanneer we met genoeg zijn vormen we misschien een heuse “erehaag”. De leden van de kern van de Fietsersbond Hove zullen er alvast bij zijn. Het is een mooie gelegenheid om met hen kennis te maken.

 

ROGER CLAESSENS VOOR DE AFDELING HOVE
0485 / 53 26 94
fietsersbond.hove@gmail.com

STEF LEROY | FIETSERSBOND VZW COÖRDINATOR LOKALE WERKING
Vast : 02 / 502 68 51 | Mobiel : 0476 / 91 82 18
stef@fietsersbond.be