Naar jaarlijkse traditie organiseerde de Hovese Gezinsbond op zondag 23 maart jl. de aanplanting van een Hovese geboorteboom.

Geboorteboom FrijthoutEr werd symbolisch één boom – een eik – geplant voor alle kinderen geboren in het jaar 2013. De happening startte in de kleuterschool ‘Paddenstoel’ van Regina Pacis om 10.45 uur met enkele schminkbeurten voor de allerkleinsten. Daarna ging het in stoet naar het nabijgelegen Frijthout. Hier hield de Hovese Gezinsbondvoorzitter Jaak Van Baelen en Hove’s burgemeester Koen Volckaerts een korte toespraak. De namen van de kinderen geboren in 2013 werden met linten aan de boom vastgemaakt.

Nadien was het de beurt aan enkele sterke vaders – de moeders werden ook gevraagd maar lieten het werkje over aan de mannen – om de boom in de grond te planten. Er volgde nog enkele fotomomenten.

Tot slot was er nog een hapje en een drankje in de kleuterschool van Regina Pacis. Voor de kinderen was er een springkasteel en schminkkraam opgezet door JAAnimo. Het geheel eindigde rond 13 uur. In totaal waren er een tachtigtal aanwezigen, kinderen meegerekend.

[AFG_gallery id=’23’]