Op donderdag 27 maart e.k. organiseert de ouderraad van Regina Pacis 1 in samenwerking met het Lokaal Overleg Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning een boeiende infoavond over ‘Het belang van beweging voor ontwikkeling van de hersenen’. Deze infoavond is vooral interessant voor (groot)ouders van kinderen van de kleuterschool en eerste graad van de lagere school. Gastspreker is Ann De Wilde, Bodymapcoach. Bodymap is een opleidingscentrum gespecialiseerd in neurologische en motorische ontwikkeling van kinderen.

Waarover gaat het ?

Onze maatschappij is de laatste twintig jaar sterk veranderd. We kennen op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt op verschillende vlakken altijd gemakkelijker gemaakt. Maar dit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde. Kinderen groeien nu op in een andere speelcultuur waar spelen en bewegen wordt belemmerd door de aanwezigheid van televisie, computer, te weinig speelplekken, te weinig tijd,… Het is belangrijk een stimulerende omgeving te creëren waarin kinderen kunnen opgroeien. Deze infoavond helpt je om kennis en inzicht te verwerven in de ontwikkelingssituatie van elk kind. Via een visueel duidelijk bewegingsmodel wordt een kapstok aangereikt om kinderen te stimuleren in hun neurologische en motorische ontwikkeling. Deel 1 brengt de ontwikkeling in kaart met tal van observatietools en concrete tips, deel 2 brengt alles in praktijk. De kennis om de juiste prikkels op het juiste moment aan te bieden is belangrijk in het groei- en ontwikkelingsproces van een kind.

Deze avond is interessant voor alle (groot)ouders van kinderen van kleuterschool en 1ste graad lagere school. Plaats: om 20.30 uur in de Paddenstoel van Regina Pacis 1, ingang via Boechoutsesteenweg 87 Hove. Graag inschrijven via e-mail : ouderraadreginapacis@gmail.com . De toegang is gratis.