Speelpleinwerking tijdens de Paasvakantie in Hove

Binnenkort is het weer zo ver : paasvakantie ! Dat betekent een week boordevol spel- en crea-activiteiten bij de jeugddienst. Het speelplein is geopend in de tweede week van de paasvakantie. De eerste week van de paasvakantie is het omnisportkamp, meer info daarover bij de collega’s van de sportdienst !

Wie kan er terecht? Alle kinderen van 6 tot en met 15 jaar zijn welkom.

Waar? De speelpleinwerking heeft plaats in en aan de lokalen van het JOC Hove vzw aan de sporthal, Paul van Ostaijenlaan 6 in Hove.

speelpleinwerkingHoeveel kost dit? Eén dag speelplein kost 4 EUR. Een tienbeurtenkaart kost 35 EUR. Voor– en naopvang kost 1 EUR. Je schrijft in vóór 31 maart en kent de exacte data al: je betaalt 3,50 EUR per dag, vanaf tien dagen betaal je 3 EUR per dag. Voor- en naopvang kost telkens 1 EUR. Je schrijft in vanaf 31 maart of je kent de exacte data nog niet: je betaalt 4 EUR per dag. Een tienbeurtenkaart kost dan 35 EUR. Voor- en naopvang kost telkens 1 EUR.

Wanneer? De speelpleinwerking loopt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 april. De werking start ’s morgens om 9 uur en loopt tot 16 uur. Er is vooropvang voorzien van 8 tot 8.40 uur en naopvang van 16.15 tot 18 uur.

Inschrijven? Om vooraf al een idee te hebben van het aantal kinderen dat men mag verwachten krijg je een voordeeltarief indien je vooraf inschrijft (zie tarieven). Inschrijven kan bij de jeugddienst tijdens de openingsuren of door al je gegevens door te sturen naar jeugddienst@hove.be.

Wat? Wat doen de kinderen nu in ’s hemelsnaam hele dagen ? Voor de kinderen is het volop vakantie, speeltijd dus ! De animators staan dan ook elke dag klaar met een gevarieerd programma : sport, spelletjes, knutselen, quizzen, behendigheid,… het komt deze vakantie vast en zeker allemaal aan bod. Bovendien kunnen de kinderen op bepaalde momenten gebruikmaken van de spelotheek, waar ze allerlei spelmateriaal kunnen ontlenen.

 

Omnisportkamp

Dit is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april in het Sportpark Hove. Activiteiten van 9.00 tot 16.00 uur, opvang van 8.00 tot 9.00 en van 16 tot 17 uur. Voetballen, basketballen, in-line skaten, speurtochten, bumball, dansen, turnen en veel meer. De laatste dag gaan ze op uitstap naar een leuke sportbestemming of worden de kinderen uitgedaagd met een leuke en sportieve verrassing. De kostprijs bedraagt 60 EUR per deelnemer. Inschrijven kan tot 3 april. Info en inschrijvingen bij de sportdienst.

 

Uitstappen BKO De Mikado

Voor kinderen van 2,5 jaar die al ingeschreven zijn in De Mikado. Van 7 tot en met 18 april. Ze knutselen, spelen spelletjes, sporten of gaan op uitstap. Elke week is er een ander thema : week 1 ‘Costa del crea’, week 2 ‘De paashaas op expeditie’. Uitstappen : 9 april : speeltuin (Kadeekes), 11 april : zwemmen Mortsel (Pagadders) en klimmuur Mortsel (Rappers), 16 & 17 april : Struisvogelnest Lier (Kadeekes),  18 april : Technopolis Mechelen (Rappers). Meer info over specifieke tarieven voor de vakanties en openingsuren op de gemeentelijke website of bij De Mikado.

 

Meer info

  • Jeugddienst Hove, Paul van Ostaijenlaan 6, tel. 03 / 454 38 97, e-mail: jeugddienst@hove.be .
  • Sportdienst Hove, Paul van Ostaijenlaan 6, tel. 03 / 454 39 01, e-mail: sportdienst@hove.be .
  • Buitenschoolse Kinder Opvang “De Mikado”, Onderwijsstraat 21, tel. 03 / 455 35 97, e-mail : bko@hove.be .