verk2015aBij de komende verkiezingen van 25 mei e.k. staat er op de lijst voor de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers op de 20ste plaats Hovenaar Johan Verwerft uit de Albrecht Rodenbachstraat. De heer Verwerft is lokaal voorzitter van het VB in Hove.

Hij verantwoordt zijn kandidaatstelling voor de verkiezingen met volgende argumenten :

“Met beloftes maken koopt je niets. Je kan geen 10 duizenden jobs beloven als het draagvlak ervoor niet bestaat. Ons besturingsapparaat moet fundamenteel veranderen. Logge en onduidelijke structuren, overhead aan personeel en consensuspolitiek  zijn een rem op elke organisatie. Bovendien kunnen kleinere entiteiten veel efficiënter aangestuurd worden. In deze moeilijke economische situatie waar we optornen tegen goedkope massaproductie uit het Oosten moeten we onze sterke punten optimaliseren en uitspelen. En Vlaanderen heeft die wel degelijk, namelijk onze innovatieve en technologische voorsprong ! Koppel dit aan het niveau van ons onderwijs en we hebben een heel sterk argument in handen.
We mogen geen tijd, energie en financiële middelen meer verspillen aan zinloze projecten en het ondersteunen van zieke bedrijven. We moeten snel schakelen en resoluut kiezen voor de innovatie, Vlaanderen kan daarin een toonaangevende speler in Europa worden !”
…/…

“Het huidige verkrampte bestuur heeft al zoveel kansen onbenut gelaten om onze competitiviteit te verhogen. Laat ons voor ons kinderen vrijwaren wat we opgebouwd hebben en de gepensioneerden geven waar ze recht op hebben, een gegarandeerd en volwaardig pensioen. En dat wordt echt niet gegarandeerd door tijdelijke ingrepen als nieuwe belastingen. Belastingen heffen is de makkelijkste vorm om aan geld te raken, daar moet je geen duur overheidsapparaat voor hebben. Er zijn duurzame oplossingen nodig maar daarvoor moeten absolute prioriteiten gesteld worden in de aanbestedingen. Nieuwe, Vlaamse technologische initiatieven moeten gepromoot en op een gezonde manier gesubsidieerd worden. Tegelijk moet er onmiddellijk een halt toegeroepen worden aan alle onnodige geldstromen en geldverslindende initiatieven die ooit als politieke pasmunt werden opgestart.

De tijd dringt, er moet zeer snel geschakeld worden. Laat ons stoppen met elkaar te verlammen, verlos ons van de rem België, laat Europa een echte meerwaarde betekenen en niet de zoveelste nieuwste kostenpost, zet een betrouwbaar en gegarandeerd pensioenplan op voor alle mensen die al die jaren zoveel hebben bijgedragen. Investeren in eigen bedrijven, mensen en technologie, dat is de toekomst en de enige kans op succes op lange termijn ! Zonder draagvlak geen resultaat.”

 

Gazet van Hove zal met alle Hovenaars die op een verkiezingslijst staan binnenkort een gesprek hebben over wat hen drijft, hun ambities, hun plannen voor Hove en de regio, enz…

Er komen kandidaten van volgende (alfabetisch) zes partijen aan bod : CD&V, Groen, N-VA, O-VLD, SP-a en VB.