Duits veldrijder Philipp Walsleben heeft in onze gemeente een heuse supportersclub. Ze is gevestigd in taverne ‘Bahnhove’, het vroegere spoorwegstation aan de Kapelstraat.

Op vrijdagavond 28 maart jl. zag het er ’zwart van het volk’, want de jaarlijkse fandag van de supportersclub van Philipp Walsleben ging er door.

Kurt Augustynen
Kurt Augustynen

De voorziter van de supportersclub is de heer Kurt Augustynen uit Mortsel. Hij volgt Philipp al van in 2007 toen hij Duits nationaal kampioen werd bij de juniors. “Ik ben op een cross in contact gekomen met Philipp die heel bereikbaar is. Hij spreekt ook goed Nederlands. We volgen zijn wedstrijden ter plaatse en maken verslagen die we publiceren op Facebook en op internet. Jaarlijks organiseren we ook een fandag, steeds in Hove. De fanclub is een heuse vriendenkring. We zijn met 150 leden in de supportersclub. Bijdrage 8 euro jaarlijks lidgeld. Naargelang de weersomstandigheden en de afstand van waar de wedstrijd plaatsvindt, zijn er meer of minder supporters aanwezig” aldus de voorzitter.

Philipp werd tijdens de fandag ondervraagd door een kenner en zijn ploegmaat Niels Albert , met wie Philipp dagelijks traint, was ook aanwezig.

Philipp zal op de weg binnenkort aan enkele kermiskoersen deelnemen en ook aan de Ronde van België, als voorbereiding voor het crossseizoen

Tot slot dankte Philipp zijn vele supporters voor de steun en ook de mekaniekers die steeds voor de perfecte fiets zorgen. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

[AFG_gallery id=’25’]

 

Bio van Philipp Walsleben

Philipp Walsleben werd geboren op 19 november 1987 in Potsdam, toen nog gelegen in de voormalige DDR, onzaliger gedachtenis.

Sedert 2009 rijdt Philipp voor het Belgische BKCP – Powerplus (BK = Beroepskrediet). Hij is in de ploeg schaduwkopman na Niels Albert. Vandaag woont Philipp met een Vlaamse vriendin samen in Aarschot.

Philipp was 4 x Duits kampioen veldrijden (2003 nieuwelingen), (2005 en 2006 junioren) en 2007 bij de beloften. In 2008 werd hij Europees kampioen veldrijden (beloften) en in 2009 Wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Het seizoen 2013/14 was voor Philipp het vruchtbaarste : hij stond meermaals op het podium bij de eerste drie. Hij won afgelopen seizoen de Süpercross in Baden (D), het Duits kampioenschap veldrijden in Döhlau en de Internationale Cyclocross van Rucphen (Nl).

Philipp Walsleben is ook actief in wegwedstrijden. In 2013 won hij enkele ritten in de Baltic Tour en de Ronde van de Elzas.

Eindklassementen seizoen 2013-2014 :

  • Wereldbeker : plaats 2
  • Superprestige : plaats 5
  • Bpost Bank Trofee : plaats 7
  • UCI worldranking : plaat 5

Verdere info over de supportersclub van Philipp Walsleben:
tel. 0473 / 19.69.44 – www.philippwalsleben.be – e-post : philippdermeister@hotmail.com .