Tijdens de laatste gemeenteraad kwam korpschef Lee Van Robaeys een uiteenzetting geven over zijn zienswijze op de werking van de politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar).

Zie hierover eerder in onze krant.

Enkele Hovese gemeenteraadsleden stelden enkele vragen aan de korpschef.

inbraak

* Raadslid Filip Lecoutre (CD&V) vroeg hoe het zit met de vele woninginbraken in Hove en de aanwezigheid van de lokale politiepost in Hove ?

De korpschef stelde : “de strijd tegen de woninginbraken blijft prioritair. We gaan de volgende jaren meer inzetten op preventie en niet op reactie. Meer blauw op straat door het preventief toezien op het voorkomen van feiten. Wat de lokale politiepost betreft is het aanbod naar de inwoners toe de uitdaging voor de politiezone HEKLA. De wijkpost is de eerste lijn. Die moet versterkt worden door andere lijnen zoals slachtofferhulp enz …Goed afstemmen op elkaar is de uitdaging”.

 

* Raadslid Diederik Vandendriessche (HB/Groen) vroeg hoe het zat met de uitwerking van de camerabewaking in de zone ?

“Waar er camera’s hangen is er een daling van de criminaliteit. Daar net naast zal de criminaliteit stijgen. We denken aan een strategie. Een netwerk. Camera’s zijn pas goed als we weten in welk netwerk we ze gaan inzetten. Probleemzones. Waarvoor dienen ze ? Dan gaan we ze pas aankopen. Camera’s moeten de werking ondersteunen. De politiezone HEKLA is een transitzone in de vroegere fortengordel. Het wegennet is aangelegd om de forten te bevoorraden. Nu wordt dit wegennet gebruikt door de criminele bendes om zich te verplaatsen. We moeten de camera’s plaatsen op cruciale doorgangsplaatsen. Dit is een offensieve aanpak” aldus de korpschef.