Natuurpunt organiseert infosessies over testamenten, legaten en schenkingen

Besef je dat je ook na het leven nog veel kunt betekenen voor de natuur ?

Door een testament op te maken, kun je jouw nalatenschap geven aan een goed doel zoals Natuurpunt. Met die inkomsten kan Natuurpunt nog meer natuur beschermen. Erfenissen zijn steeds meer van groot belang om de biodiversiteit te behouden voor de volgende generaties.

  • Welke formule kies je ?
  • Wat is de rol van de notaris ?
  • Welke stappen onderneem je ?
  • Wanneer is een duolegaat interessant ?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens de infosessies van Natuurpunt. Heb je interesse om Natuurpunt als goed doel op te nemen in jouw testament, kom dan zeker eens luisteren.

Spreker is Joost Verbeke, contactpersoon voor schenkingen en legaten bij Natuurpunt. Hij geeft je een overzicht van de mogelijkheden en van de fiscaal meest voordelige formule. Met een hele reeks voorbeelden.

Na afloop kun je onder vier ogen persoonlijke vragen stellen.
Inschrijven hoeft niet, maar we horen graag van je komst.

Joost Verbeke, Joost.verbeke@natuurpunt.be , tel. 015 / 29.72.49. – 0477 / 20.47.27.

natuurpunt

DUOLEGATEN

dekleinenete_natuurpunt_lampiris_5Het systeem van duolegaten kan zowel voor je erfgenamen als voor de natuur een meerwaarde opleveren. Dit is zeker het geval als je erfgenamen verre familieleden zijn of zelfs mensen met wie je geen familieband hebt. Met dit systeem worden zij immers vrijgesteld van successierechten en houden ze netto méér over.

De infovergadering gaat door op dinsdag 29 april in Mortsel om 14.00u. en om 20.00u. in de Dieseghemhoeve, Wouter Volcaertstraat 44. Ontvangst vanaf 13.30u. of 19.30u. bij koffie en een stuk taart.
De presentatie gaat door van 14.00u. tot 15.30u. en van 20.00u. tot 21.30u.

Op 8 mei is er nog een infovergadering in Oud-Turnhout en op 14 mei in Hoogstraten.
Verdere info op : www.natuurpunt.be