Ook dit jaar krijg je weer de kans om tijdens de zomervakantie van jouw straat een speelstraat te maken !

Woon je in een straat met overheersend woonkarakter ? Geldt er een snelheidsbeperking van maximum 50 km/u ? Heb je tijd en zin om actief aan dit project mee te werken samen met minstens twee andere meters/peters ? Denk je dat jouw buren (70 procent van de gezinnen uit de straat) dit idee ook wel zien zitten ? Als je op al deze vragen met een ‘ja’ kan antwoorden kan je een aanvraag indienen tot het inrichten van een speelstraat.

Wat is een speelstraat ?

Tussen bepaalde uren wordt de straat afgesloten voor verkeer. Enkel de bewoners mogen dan nog stapvoets de straat inrijden. Op die manier krijgen de kinderen uit de buurt een lekker groot en veilig speelterrein. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden om een speelstraat in te richten en kan niet iedere straat zomaar ingericht worden tot speelstraat.

Interesse ? Ga als de bliksem naar de jeugddienst van Hove, Paul van Ostaijenlaan 6, Tel : 03 / 454 38 97 of surf naar de speelstratenpagina op deze website. De aanvraag tot het inrichten van een speelstraat moet ingediend worden vóór 1 juni. Aanvragen die later worden ingediend, kunnen niet weerhouden worden.