Op 25 mei trekken we weer naar de stembus. We brengen dan onze stem uit voor drie verschillende parlementen: het Europees Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Vlaams Parlement. Maar hoe zit België nu precies in mekaar ? België is een federale staat met verschillende bestuursniveaus die politiek autonoom zijn. Waar worden welke beslissingen genomen ? Wat is het verschil tussen de wetgevende en de uitvoerende macht? Wat bedoelt men als men spreekt over ‘de overheid’ ? Bedoelt men dan de Belgische Staat, de drie gemeenschappen en de drie gewesten? Of ook de provincies en de gemeenten? Zie je tussen het bos de bomen nog?

faciliteitengemeentenEen specialist ter zake licht toe en geeft meer inzicht in de werking van de overheden van ons land. Heb je onopgeloste vragen, dan is dit je kans om klaarheid te scheppen.

Deze namiddag gaat door op donderdag 8 mei, om 14 uur in Dienstencentrum “Ten Hove” aan de René Verbeecklaan 3 in Hove. De toegang is gratis. Graag een seintje als je komt op tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be. Deze infonamiddag wordt ingericht in samenwerking met Vormingplus Antwerpen.