Ook voor KMO’s, zelfstandigen en verenigingen organiseert het Antwerpse provinciebestuur een groepsaankoop groene stroom en gas. Bespaar en draag je steentje bij tot een beter milieu.

groene stroomBij een groepsaankoop verenigen gebruikers zich om een goedkopere prijs te bedingen. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bovendien kan je rekenen op heldere informatie en persoonlijke ondersteuning. De overstap van energieleverancier wordt zo erg eenvoudig.

KMO’s, zelfstandigen en verenigingen met een professioneel contract (enkel laagspanning) en een jaarlijks energieverbruik tot 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh gas kunnen zich inschrijven. Ook verenigingen van mede-eigenaars kunnen meedoen.

 

Deelnemen is eenvoudig

Je schrijft vóór 3 juni gratis in via www.samengaanwegroener.be. Neem je laatste jaarafrekening bij de hand. Vanaf 16 juni krijg je een persoonlijk prijsvoorstel van de leverancier die de veiling heeft gewonnen. Je beslist vóór 21 juli of je ingaat op het voorstel. De overstap naar de nieuwe leverancier gebeurt vanaf 1 september. De provincie organiseert de veiling en verzorgt de contacten met de leveranciers. Je nieuwe leverancier zorgt voor een vlotte overstap. Je schrijft gratis in en hoeft pas te beslissen als je het gepersonaliseerd voorstel ontvangt.

Het is niet alleen goedkoper maar ook groener.

ElektriciteitJe koopt groene stroom zoals omschreven door de VREG, de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. Zo draag je bij tot een beter milieu en de toekomst van onze planeet, want groene stroom is minder vervuilend en gevaarlijk dan klassiek opgewekte elektriciteit.

Kom naar een infoavond

De provincie organiseert vijf infoavonden waar je meer informatie krijgt en meteen ook kan inschrijven. Breng zeker je laatste jaarfactuur mee. De infoavonden zijn telkens om 20 uur op 7 mei in het Open Cultuurcentrum Kalmthout, op 15 mei in PIVA Antwerpen, op 19 mei in de Warande Turnhout, op 20 mei in de Lakenhal Herentals en op 22 mei in De Nekker Mechelen.

Meer informatie : e-mail : samengroenprof@ichoosr.com of tel. (gratis) 0800 / 21 134 (maandag-vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur).

Groepsaankoop groene stroom en/of gas voor huishoudens

Ook in 2014 zal de gemeente Hove de groepsaankoop groene stoom voor huishoudens ondersteunen. De informatie hierover verschijnt in een van de volgende uitgaven van het gemeentelijk informatieblad Info Hove.