In het kader van de komende “moeder aller verkiezingen” van zondag 25 mei 2014 heeft Gazet van Hove een gesprek met kandidaten van de zes grootste Vlaamse partijen.

Hovese kandidaten komen eerst aan bod. Heeft de betrokken partij geen kandidaten uit onze gemeente, dan vragen we kandidaten uit onze buurgemeenten.

De bijdragen verschijnen in alfabetische volgorde op partijnaam.

 

NVAAlice Bruno woont in Lint. Zij is er schepen van sport, jeugd, onderwijs, kinderopvang, senioren. Bij de komende verkiezingen van 25 mei is zij kandidaat voor de N-VA, voor het Vlaams Parlement, 28ste plaats.

 

* Wie is Alice Bruno ?

CamogliAlice Bruno : “Ik ben in 1977 geboren in Camogli, een dorp in de buurt van Genua, Italië. Ik heb er tot 1998 gewoond en ben dan vertrokken naar een vriendin in London om er Engels te leren. Niet in een school of instituut, maar op de werkvloer. Ik werkte er eerst in een koffiebar en serveerde Engels ontbijt vanaf 6.30u. ’s morgens. Daar leer je het beste Engels. Je komt met iedereen in contact. Nadien heb ik er ook nog in een textielbedrijf gewerkt en was coördinator voor de verkoop over heel de wereld. Voor de liefde ben ik in juli 1999 naar Antwerpen gekomen. Op mijn vijftiende had ik in de zomer van 1993 in Spanje een vakantielief. Ik zag hem zes jaar lang niet meer, maar heb hem vanuit Londen terug gecontacteerd. Ik wist niet of hij nog leefde, nog hetzelfde adres had, al niet getrouwd was, enz …We hebben een weekeindje elkaar in Londen terug ontmoet en de liefde sprong weer over. Zo ben ik in 1999 naar Antwerpen gekomen, eerst hebben we op een studio gewoond, nadien in Edegem en dan uiteindelijk in Lint.

Mijn ouders zijn beiden verpleegkundigen, ze komen uit de hippie-generatie. Mijn grootvader was een vooraanstaand rechter in Italië.

In Italië heb ik bedrijfsbeheer gestudeerd aan een hogeschool, met veel boekhouding, rechten, Engels en Frans, toerisme en internationale markten. Onze school had de eerste computerklas van heel Italië. Ik heb in Italië een tijdje gewerkt bij een boekhouder en nadien bij een advocaat in Milaan. Met mijn vader heb ik een tijdje een dierenwinkel uitgebaat.”

* Sedert wanneer bent u lid van N-VA ? Uw functies binnen de partij ?

“Ik ben in 2011 lid geworden en bestuurslid binnen de afdeling Lint. Zo ben ik meegegroeid. Ik had al altijd interesse in politiek. Van het één komt het ander. Zo ben ik mij beginnen verdiepen in de nationale geschiedenis. In 2012 werd ik verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd in 2013 schepen. Ik werk nog deeltijds als vertegenwoordiger in een firma voor verf- en interieurproducten. Mijn echtgenoot kende de huidige burgemeester al lange tijd via het werk.”

* Waarom bent u actief bij de N-VA ?

“Het heeft er bij N-VA geen belang van wie je bent en van waar je komt. Je kunt u eigen belangen er verdedigen en vertellen. Je moet jezelf er in de standpunten ook in kunnen terugvinden en je goed voelen in wat je gelooft.”

* Wat zijn uw kernpunten ? Uw inzet voor de regio ?

“Op het Vlaamse niveau is dit de integratie. Mijn levensmotto is ‘willen is kunnen’. Iedereen kan er komen met wat moeite. Nederlands leren is één van de eisen. Waarom kunnen inwijkelingen dat wel in Italië en niet hier. Ons systeem laat het toe dat inwijkelingen hier geen Nederlands leren en wat aanmodderen met gebroken Engels.

Verder is er opleiding. Dit moeten we afstemmen op de arbeidsmarkt. De werkgelegenheid bevorderen.

Kinderopvang : hier hebben we in Lint al wat georganiseerd door alle diensten die met kinderen werken samen te brengen. Zo is de opvangcapaciteit hier met de helft verdubbeld.”

P1030647

* Welk bedrag zet u in voor uw persoonlijke verkiezingscampagne ? Steun van de partij ? Private inbreng ?

“Er is geen private inbreng van bedrijven of zo. Ik krijg affiches van nationaal, 150 affiches van 60 x 80 cm, verder folders om uit te delen en in Lint te bussen. Het gaat over enkele duizenden exemplaren. Ik steek er financieel enkele honderden euro’s bij in.”

* Welk is uw prognose voor 25 mei 2014 ?

“Dit is zeer moeilijk te voorspellen. Er kan van alles gebeuren. Ik vermoed dat de N-VA de grootste zal blijven. CD&V zal stranden op +/- 16 à 17%, het is een verankerde partij. De Sp-a zal iets minder scoren, hun aanvallen op de N-VA hebben een negatief effect. O-VLD zal ook iets minder scoren, lokaal hebben ze al veel verloren. Groen blijft +/- status quo. Het VB zal nog achteruit gaan. Ik hoop niet dat de PVDA erin komt.”

* Welk is u laatste gelezen boek ?

“Dokter Sleep, een horror-thriller van Stephen King.”

* Welk is uw lievelingsgerecht ?

“Risotto met groene asperges en scampi’s. Ook stoofvlees met frieten. Dit laatste kende ik in Italië niet.”

Uw geliefde reisbestemming ?

“Ik ga overal graag naartoe. Jaarlijks ga ik minstens één keer naar Italië om mijn familie te bezoeken. Zij komen ook geregeld naar hier.”

P1040110

Uw geliefde sport ?

“Tennis. Ik speel als amateur hier in Lint. Ik heb 26 jaar volleybal gespeeld, in Italië ook voetbal.”

Uw geliefde hobby ?

“Glas branden. Hangers en oorbellen maken. Ik heb thuis een kamer als atelier ingericht. Dit is een zeer ontspannende hobby. Daarom lees ik ook zoveel fantasieverhalen.”

* Als u morgen het groot lot wint … waar gaat u dan op inzetten / investeren ?

“Ik ga zeker mijzelf blijven. Me niet laten gek maken. Misschien een lievelingsauto kopen. Verhuizen naar een open bebouwing. Verder blijven werken in mijn hobby. Vroeger heb ik gewerkt in de gehandicaptensector en de ouderenzorg.”

* Nog iets ?

“Het is niet omdat ik opkom, dat ik mezelf niet zal blijven. De drempel om mij aan te spreken blijft laag. Ik wil dit ook zo houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *