Dansstudio Arlekino@Mago behaalde afgelopen weekeinde twee gouden en een zilveren medaille op het hoog aangeschreven internationaal dansfestival in Frans-Baskenland.

Arlekino/Veerle PloegaertsDe jonge dansers Lara Deruyter, Floor Ivo, Isa Laurent, Sofie Roels, Jenneke Slaets, Annelies Stikkers, Flo Van Genechten, Margot Van Hee, Yoni Van Looy, Fien Van Tricht, Pommelien Verheyen en Nathalie Volders van Arlekino@MA’GO Academie voor muziek, woord en dans (Hove/Antwerpen) namen afgelopen weekend met groot succes deel aan de internationale danswedstrijd voor hedendaagse dans in Biarritz, Frans-Baskenland.

Het ‘Concours International de Danse Contemporaine‘ is een internationale wedstrijd van zeer hoog niveau waar dit jaar meer dan 300 dansers van over de hele wereld aan deelnamen. Zij toonden zich als solist, in duo of in groep aan een internationale jury die werd voorgezeten door Thierry Malandain, een zeer invloedrijke en internationaal gelauwerde hedendaagse choreograaf uit Frankrijk.

Arlekino/Veerle PloegaertsOnder leiding van docente en choreografe Cathy Baelemans hebben de dansers zich de voorbije maanden zorgvuldig en geduldig voorbereid. De dansers van Vooropleiding Intermediate 3e mb werkten aan een nieuwe choreografie voor dit concours. In het kader van de ‘doorstroomrichting dans’ werkte Cathy ook individueel met een aantal dansers aan solo’s en duo’s. Tijdens het concours maakten deze dansers meteen indruk als Belgische delegatie op de internationale jury die niet minder dan 6 stukken selecteerde voor de finale !

In de finale gaven de 14-jarige dansers van Vooropleiding Intermediate (Lara Deruyter, Isa Laurent, Annelies Stikkers, Flo Van Genechten, Margot Van Hee, Fien Van Tricht, Pommelien Verheyen en Nathalie Volders) het allerbeste van zichzelf ! Ondanks de sterke concurrentie behaalden ze de gouden medaille in Groupe 1 (14 tot 19 jaar) met de choreografie ‘Till the stars had run away…’  van Cathy Baelemans. Deze choreografie maakte indruk op de jury door haar emotionele kracht en dynamische dansbeeld. De dansers brachten het stuk met uitzonderlijke emotie en uitstraling !

Naast het groepsstuk werden ook 4 solo’s en een duo geselecteerd voor de finale. Sofie Roels (18 jaar) plaatste zich voor de finale van de categorie Moyen (16 tot 19 jaar). Jenneke Slaets (18 jaar) behaalde in deze finale een tweede vermelding en Floor Ivo (16 jaar) behaalde een eerste vermelding. Een bijzondere prestatie van deze drie dansers gezien het hoge niveau van de wedstrijd.

Flo Van Genechten (14 jaar) verbaasde iedereen door als jongste deelnemer in haar categorie ook een gouden medaille te behalen. Ze bracht haar twee solo’s met uitzonderlijke kracht, precisie en controle. De sterke inleving en intensiteit waarmee Flo danst, overtuigde jury en publiek. Flo Van Genechten werd ook geselecteerd voor de finale met het duo ‘Tendre Caresse’ met Sofie Roels. In dit stuk onderzoeken ze de natuurlijke verbondenheid en het contact tussen twee lichamen. Dit duo werd bekroond met de zilveren medaille.

Vorig jaar behaalde Arlekino@MA’GO reeds een zilveren medaille met de choreografie ‘Exit in E Minor’ op dit concours. Uit België konden in het verleden de dansers van de Koninklijke Balletschool Antwerpen in Biarritz reeds medailles winnen. De dansers van Arlekino@MA’GO verkeren dus in goed gezelschap en hebben zich met deze prestaties uitzonderlijk getoond. De solo’s, duo’s en de choreografie zullen nog te zien zijn in Ca d’Oro, een huis vol dromen – Boomgaardstraat 211 in 2018 Antwerpen op zondag 18 mei (Made in Berchem) en op vrijdag 21 juni in de zwarte zaal.

Arlekino/Veerle PloegaertsConcours International de danse contemporaine de Biarritz, Le 2 mai 2014:

Dansstudio Arlekino @ MAGO – Cathy Baelemans

Categorie danse Contemporaine Solo Elémentaire (14 tot 16 jaar)
Flo Van Genechten : Medaille d’Or (Gouden medaille)

Categorie danse Contemporaine Solo Moyen (16 tot 19 jaar)
Floor Ivo : 1ère Mention
Jenneke Slaets : 2ème Mention
Sofie Roels : Finaliste

Categorie danse Contemporaine Duo 1 (14 tot 19 jaar)
Duo Flo Van Genechten & Sofie Roels Medaille d’Argent (Zilveren medaille)

Categorie danse Contemporaine Groupe 1 (14 tot 19 jaar)
Till the stars had run away… Medaille d’Or (Gouden medaille)
Dansers: Lara Deruyter, Isa Laurent, Annelies Stikkers, Flo Van Genechten, Margot Van Hee, Fien van Tricht, Pommelien Verheyen, Nathalie Volders.

Jury : Thierry Malandain (Le Président), Laurence Pérez, Claude Aymon & Reynald Désiré.

FOTO’S ©Veerle Ploegaerts/Arlekino