Op donderdag 22 mei startte aannemingsbedrijf Menbo met de voorbereidingen voor de geplande verbouwing van B.K.O. (Buitenschoolse Kinderopvang) “De Mikado”, Onderwijsstraat 21 in Hove.

De luifel achteraan het gebouw wordt dichtgemaakt en ingericht als extra opvangruimte en tegen de voorgevel wordt een kleine bureauruimte aangebouwd.

In de week van 26 mei 2014 starten de eigenlijke werken met afbraak- en grondwerken ter hoogte van de luifel. Tijdens deze eerste fase blijft de bestaande gevel behouden, zodat de werken nauwelijks impact hebben op de normale werking van de kinderopvangdienst.

Om de hinder voor de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool en de BKO te beperken zijn er met de aannemer goede afspraken gemaakt :

  • de toegang tot de werf wordt ingericht aan de achterzijde van het gebouw, via de Onderwijsstraat. De volledige werfzone, werfketen en opslagruimte wordt met een stevig verankerd metalen hekwerk afgesloten;
  • het werfverkeer wordt zoveel als mogelijk vermeden op de spitsuren voor het schoolverkeer.

Alle werfverkeer zal via de Onderwijsstraat verlopen. Hierbij werd de aannemer verzocht om rekening te houden met de bewoners van deze doodlopende straat. Binnen de omheining van de school wordt een werfruimte ingericht zodat de overlast in de straat beperkt blijft.

De aannemer brengt de bewoners van de Onderwijsstraat tijdig op de hoogte wanneer de toegang tot hun woning uitzonderlijk verhinderd zou worden.

Samen met de aannemer doen we er alles aan om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken en de werken op een veilige manier te organiseren. Er zijn wekelijks werfvergaderingen gepland waarbij de mogelijke hinder zal worden besproken en waar kan worden bijgestuurd indien dit nodig zou zijn.

Je kan met vragen en opmerkingen terecht bij de technische dienst van de gemeente Hove, tel. 03 / 460 33 43, e-mail : marleen.haertjens@hove.be.

Bekijk het werfinrichtingsplan hier.