De afgelopen maanden gingen de Antwerpse regionale landschappen en Landschapspark Zuidrand met de groene bezem doorheen vijftig verrommelde plekjes in onze provincie. Je kan nu stemmen voor jouw favoriete plekje.

Er werden wilgenhutten gevlochten, hagen en bomen geplant, boomgaarden hersteld, picknickbanken geplaatst, speelgroen ontworpen, geurige kruidenhoekjes gecreëerd, insectenhotels gebouwd en nog zo veel meer. De regionale landschappen kregen hierbij volop steun en medewerking van de betrokken gemeenten, maar ook de buurtbewoners, lokale jeugdbewegingen en scholen staken met veel enthousiasme een handje toe. Wij zijn alvast uitermate opgetogen over het resultaat. Tijd om deze vijftig buitengewone plekjes in de kijker te zetten en aan jou voor te stellen.

FrijthoutAls feestelijke afsluiter van dit project krijgen de mooiste ‘buitengewone plekjes’ van de provincie Antwerpen een heus publieksevenement cadeau. Stem jouw favoriet plekje via de website naar de overwinning en kom samen met je vrienden en familie mee vieren. De wedstrijd loopt van 2 juni tot 31 juli 2014. Stemmen kan via de website. Daar vind je ook alle info over de opknap- en ingroeningswerken van de plekjes. Let op: door onvoorziene omstandigheden zijn nog niet bij alle plekjes de geplande werken uitgevoerd, enkele zijn uitgesteld tot het najaar. Alle inrichtingsvoorstellen worden wel uitgebreid beschreven op de website en gedocumenteerd zodat alle plekjes kunnen meedingen voor de publieksprijs.

www.buitengewoneplekjes.be