Resultaten gezamenlijke WODCA-actie politie Hekla en politie Rupel

HEKLA / RUPEL – Tijdens de nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei 2014 hebben de lokale politiediensten van de zones Rupel (Boom, Hemiksem, Niel, Rumst en Schelle) en HEKLA (Hove, Edegem, Kontich-Waarloos, Lint en Aartselaar) met een gemengd team controles uitgevoerd in Rumst en in Aartselaar in het kader van de acties rond Weekend Ongevallen door Controles aanpakken (WODCA).

Door de bovenlokale samenwerking en een geïntegreerde inzet op vlak van personeel en beschikbare middelen kunnen beide politiediensten het aantal controleacties verhogen om bij te dragen tot meer verkeersveiligheid en minder criminaliteit (zoals diefstallen in woningen) in de beide politiezones.

In totaal werden 188 voertuigen staande gehouden en onderworpen aan een doorgedreven controle.

Voor de controle op rijden onder invloed van alcohol waren 164 bestuurders (of 87 procent) in orde en konden na de controle hun weg vervolgen. Zij kregen een kleine attentie als blijk van positieve stimulering.

Vierentwintig bestuurders (of 13 procent) waren in overtreding.

  • Zes bestuurders bliezen een A (‘alarm’ of minstens 0,22 milligram en minder dan 0,35 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht). Ze moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur en kunnen zich verwachten aan een boete van 150 euro.
  • Achttien personen bliezen een P (‘positief’ of minstens 0,35 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht). Bij vijf bestuurders hiervan werd het rijbewijs voor een periode van 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. Zij zullen zich binnen afzienbare tijd moeten verantwoorden voor de politierechter. Zij kunnen zich verwachten aan een fikse boete en/of een vervalverklaring van het recht tot sturen.

Tegelijk werden ook de boorddocumenten en de passagiers grondig gecontroleerd.

  • Er werd 1 onmiddellijke inning uitgeschreven wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.
  • Er werden 5 overtredingen vastgesteld in het kader van de technische eisen van de betrokken voertuigen.
  • 1 voertuig werd getakeld omdat dit niet geldig verzekerd bleek.

Beide politiekorpsen zullen hun gezamenlijke inspanningen de volgende maanden verder opdrijven.

www.hekla.be