De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 23 juni 2014, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen.

Vlag van Hove
Vlag van Hove

Toeschouwers moeten zich wel stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

Voor de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over punten die de gemeente aanbelangen. Na de gemeenteraad mogen burgers vragen stellen die werden besproken tijdens de agenda.

 

Openbare zitting

01.    Jaarrekening OCMW 2013 – kennisneming

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening 2013 van het OCMW, zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn.

 

02.    Budget 2014 – interne kredietaanpassing : kennisneming

Het schepencollege heeft in zitting van 2 juni 2014 goedkeuring gehecht aan een interne kredietaanpassing voor het budget 2014. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om van deze aanpassing kennis te nemen.

 

03.    Budgetwijziging nr.2 2014 : vaststelling

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging nr.2 2014 vast te stellen. In deze budgetwijziging wordt eveneens het herrekende budgettaire resultaat van de rekening 2013 ingeschreven. Gezien deze budgetwijziging past in het meerjarenplan 2014-2019 is er geen aanpassing van het meerjarenplan nodig.

 

04.    Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2014-2015 – vakantie- en verlofregeling – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling voor het schooljaar 2014-2015.

 

05.    Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2014-2015 – lestijdenpakket – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket voor het schooljaar 2014-2015.

 

06.    Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2014-2015 – vakantie- en verlofregeling – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling voor het schooljaar 2014-2015.

 

07.    Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2014-2015- lestijdenpakket – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket voor het schooljaar 2014-2015.

 

08.    Kerkfabriek Sint-Laurentius – budget 2015 : akteneming

Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van het budget 2015 van de kerkfabriek Sint-Laurentius. Het budget 2015 past in de meerjarenplanning 2014-2019 en de exploitatietoelage daalt van € 11.638 naar € 7.101,12

 

09.    Afsprakennota met de kerkfabrieken – aanpassing : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aangepaste afsprakennota met de kerkfabrieken Sint-Laurentius en Sint-Jozef.

JOC10.    Gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, vzw Jeugdontmoetingscentrum Hove – voordracht kandidaat-bestuurders

De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de voorgedragen kandidaturen door de politieke fracties voor de raad van bestuur van het GEVAPV, vzw Jeugdontmoetingscentrum Hove.

 

11     Gezamenlijke aankoop voor gemeenten, OCMW’s en andere besturen van aardgas

Aan de raad wordt gevraagd om aan Eandis de opdracht te geven tot het geven van een vergunningsopdracht voor een samengevoegde opdracht van levering van aardgas voor de periode van 2015-2017.

 

12.    Gezamenlijke aankoop voor gemeenten, OCMW’s en andere besturen van elektriciteit

Aan de raad wordt gevraagd om aan Eandis de opdracht te geven tot het geven van een vergunningsopdracht voor een samengevoegde opdracht van levering van elektriciteit voor de periode van 2015-2017.

 

13.    Studieopdracht Landschapspark Frijthout – Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

Voor de aanleg van het landschapspark Frijthout gaan we een studiebureau aanstellen om een plan op te maken voor de inrichting van dit parkgebied. De raad wordt gevraagd om het bestek voor de aanstelling van het bureau goed te keuren.

 

14.    Goedkeuring Algemeen Nood en InterventiePlan (ANIP) Hove

Gezien de goedkeuring van het Algemeen Nood en Interventieplan (gemeentelijk ANIP) versie MB201406/01 van Hove door het CBS op datum van 16/06/2014, verzoeken wij bij deze de goedkeuring van dit gemeentelijk ANIP, zodat dit kan voorgelegd worden voor definitieve goedkeuring door de gouverneur van de provincie Antwerpen.

 

15.    Goedkeuring huishoudelijk reglement GECORO

Volgens de regelgeving dient de gemeenteraad het huishoudelijk reglement van de GECORO goed te keuren.

 

16.    Ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteeldomeinen – Voorlopige vaststelling.

Door het gemeentebestuur werd opdracht gegeven een RUP op te maken voor verschillende kasteeldomeinen in de gemeente. In deze RUP wordt vastgelegd wat er in deze gebieden nog toegelaten is. Deze plannen doorliepen verschillende adviesorganen en aan de raad wordt een voorlopige vaststelling gevraagd. Vervolgens wordt het dossier doorgestuurd naar de hogere overheid.

 

17.    Ontwerp van akte van overdracht van onroerend goed : goedkeuring.

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de ontwerpen van akte van overdracht van onroerend goed in functie van de (her)aanleg van de Veldkantvoetweg (gedeelte tussen verkaveling Veldkant fase 2 en fase 3).

Tevens wordt de aanduiding van vertegenwoordigers namens de gemeente voorgelegd voor akkoord.

 

18.    Aanpassing subsidiereglement cultuurraad

Het subsidiereglement van de gemeentelijke cultuurraad is goedgekeurd in de bestuursvergadering van 6 oktober 2008 en de Algemene Vergadering van 3 november 2008 van de cultuurraad en in de gemeenteraad van 24 november 2008.

Er is gebleken dat aanpassingen noodzakelijk waren om beter te voldoen aan de huidige situatie. Een nieuw voorstel werd opgemaakt en goedgekeurd door het Dagelijks bestuur in de vergadering van 29 april 2014 en de Algemene vergadering van 27 mei 2014.

 

19.    Subsidieverdeling aan de socio-culturele verenigingen

Bijgevoegd het voorstel van verdeling van de toelage aan de socio-culturele verenigingen voor dienstjaar 2014, opgemaakt volgens het huidige subsidiereglement van de cultuurraad. Dit voorstel werd goedgekeurd door het Dagelijks bestuur en de Algemene vergadering van de Cultuurraad en wordt voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring.

 

20.    Verderzetten Regiowerking : Midden – Provincie.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de verderzetting van de  Regiowerking goed te keuren.

 

21.    Ter goedkeuring : Jaarrekening Regio: Midden – Provincie

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de jaarrekening van de regio: Midden – Provincie goed te keuren.