De Hovese cultuurdienst plant dit najaar een aantal (gratis) infomomenten voor Hovese verenigingen. Op die manier wil het Hovese gemeentebestuur haar verenigingen ondersteunen bij het zoeken naar en werken met vrijwilligers en informeren over het nut van sociale media (Facebook). Men hoopt zoveel mogelijk geëngageerde Hovenaars (m/v) op  die avond(en) te ontmoeten :

– ‘Nieuwe vrijwilligers aantrekken’. Nieuwe vrijwilligers aantrekken is niet vanzelfsprekend. Goed begonnen is alvast half gewonnen ! Bereid je dus voor en neem genoeg tijd. Op dinsdag 14 oktober 2014, van 19.00 tot 21.45 uur in de raadzaal van het gemeentehuis;

P1040061

– ‘Vrijwilligers motiveren’. Vrijwilligers binden zich sneller aan je vereniging als ze er zich thuis voelen. Daarom is het belangrijk te weten wat de motivatie is van elke vrijwilliger. We bekijken enkele motivatietheorieën en hoe je ze kunt toepassen. Na deze sessie ben je gemotiveerd en gewapend om er werk van te maken. Op dinsdag 21 oktober 2014, van 19.00 tot 21.45 uur uur in zaal 3 van De Markgraaf;

–  ‘Sociale media in jouw vereniging’. Het internet biedt massa’s mogelijkheden om vlot te communiceren met je leden, vrijwilligers en nieuwe mensen. Hoe maak je optimaal gebruik van Facebook om je doel te bereiken ? Na deze workshop heb je een duidelijke visie op wat je best wel en niet doet voor je vereniging. Op dinsdag 4 november 2014, van 19.00 tot 21.45 uur in zaal 3 van De Markgraaf.

Opgelet: er kunnen slechts 20 deelnemers per infomoment deelnemen. Daarom vragen wij om per vereniging maximum twee personen in te schrijven. Gelieve uw aanwezigheid daarom zo snel mogelijk en ten laatste op 10 september 2014 bij mij te bevestigen. U hoeft niet alle workshops te volgen (dat mag wel), maar mag zelf een keuze maken uit bovenstaand aanbod. Gelieve bij inschrijving duidelijk naam en voornaam van de deelnemer(s) door te geven en voor welke workshop er wordt ingeschreven.

Meer info bij Davy Verbeeck, communicatieambtenaar-cultuurbeleidscoördinator
Gemeentebestuur Hove, Geelhandlaan 1, 2540 Hove, tel. 03 / 460 33 11