Beste Fietsersbondlid uit de zuidrand van Antwerpen,

Kilometers omweg om een autosnelweg over te steken ? Een pad dat doodloopt op een spoorweg? Al te vaak botsen fiets- en wandelpaden op een moeilijk te nemen barrière. Ook dit zorgt ervoor dat mensen de fiets laten staan en toch weer voor de auto kiezen.

Foutpakeerder aan KapelstraatDe Fietsersbond werkt mee aan het project  Kink in de Link. Bedoeling is barrières veroorzaakt door spoorwegen, waterwegen, grote steenwegen, snelwegen, enz. in kaart te brengen. Het project loopt over heel Vlaanderen.

 

Pilootproject Zuidrand Antwerpen

De zuidrand van Antwerpen werd als pilootproject geselecteerd. We hebben het dan over de gemeente Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Mortsel en het district Wilrijk. Daar voeren we het onderzoek meer in detail.

Wij vermoeden dat de A12, de E19, de Prins Boudewijnlaan, de N1, de spoorlijn en de R11 barrières vormen. Maar wij hebben daar graag zekerheid over en ook willen we weten waar de barrières zich precies bevinden. De mensen uit de buurt zijn het best geplaatst om daarover te oordelen.  

 

Hoe kan jij helpen ?

 Boechoutselei fietspadKen je een plek in jouw omgeving waar harde infrastructuur ervoor heeft gezorgd dat fietsers of wandelaars een route niet kunnen gebruiken?

Heb je weet van een plaats waar beheerders van harde infrastructuren overgangen of oversteken dreigen af te sluiten ?

Vul dan deze enquête in. Uit de verzamelde informatie formuleren we voorstellen om de impact op korte of lange termijn te verminderen.

Wie deelneemt maakt bovendien kans op een fietsweekend voor 2 personen (t.w.v. € 109)

We danken je alvast voor de medewerking. Het invullen van de bevraging duurt ongeveer 5 minuten. Je werkt op deze manier actief mee aan het wegwerken van barrières in jouw streek ?

www.fietsersbond.be

P1030067

Enquête

Als je op de Kink-in-de-Link enquête stoot die over heel Vlaanderen loopt, dan hoef je die niet nog eens in te vullen. Wij zorgen ervoor dat je antwoorden bij de algemene bevraging worden gevoegd.

smove kink in de link
Kink in de Link is een project van Trage Wegen vzw, TreinTramBus, Fietsersbond en Grote Routepaden in het kader van de SMOVE-campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit.