Raadslid Mark De Cleene (Ph7) was verontschuldigd. Er zaten nog juist 10 toeschouwers in de publiekstribune. Het verslag van de vorige zitting in mei werd unaniem goedgekeurd. Er waren geen vooraf gestelde vragen vanuit het publiek.

Openbare zitting

Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2014-2015 – vakantie- en verlofregeling – goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling voor het schooljaar 2014-2015. De lessen hervatten op maandag 1 september en eindigen op 30 juni. Vrije dagen : 1 oktober en 30 april (pedagogische studiedagen), 10 november, 23 februari (facultateive verlofdagen), 14 en 15 mei (O.H. Hemelvaartsdag) en 25 mei (Pinksteren). Herfstvakantie van 27 oktober tot 2 november, kerstvakantie van 22 december tot 4 januari, krokusvakantie van 16 tot 22 februari, paasvakantie van 6 tot en met 19 april.

Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2014-2015 – lestijdenpakket – goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket voor het schooljaar 2014-2015. Op basis van het aantal inschrijvingen kan de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2014-15 beschikken over 190 lestijden voor het kleuteronderwijs en 297 lestijden voor het lager onderwijs. Kleuteronderwijs : 7 voltijdse ambten en 22 resturen, 12 lesuren turnleerkracht en 10/32 lesuren kinderverzorging. Lager onderwijs : 12 voltijddse ambten en 9 resturen, 14 uren lichamelijke opvoeding, katholieke godsdienst en zedenleer, 6 uren protestantse godsdienst, 8 uren islamitische godsdienst, 18/36 uren zorgcoördinatie, 11/36 uren ICT en 38/36 uren administratie.

Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2014-2015 – vakantie- en verlofregeling – goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling voor het schooljaar 2014-2015. De lessen starten op maandag 1 september en eindigen op 30 juni. Herfstvakantie van 27 oktober tot 2 november, kerstvakantie van 22 december tot 4 januari, krokusvakantie van 16 tot 22 februari, paasvakantie van 6 tot en met 19 april. 14 februari 2015 : pedagogische studiedag, 15 en 16 mei : facultatieve vakantiedagen.

Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2014-2015- lestijdenpakket – goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket voor het schooljaar 2014-2015. De Gemeentelijke Kunstacademie kan voor het schooljaar 2014-15 beschikken over 124 leraarsuren : 37 lagere graad (9 klassen), 7 middelbare graad (3 klassen) en 80 hogere graad (5 opties), 20 uren voor de directeur en 15 uren voor een administratief medewerker.

Kerkfabriek Sint-Laurentius – budget 2015 : akteneming

Aan de raad werd gevraagd akte te nemen van het budget 2015 van de kerkfabriek Sint-Laurentius. Het budget 2015 past in de meerjarenplanning 2014-2019 en de exploitatietoelage daalt van € 11.638 naar € 7.101,12.

Afsprakennota met de kerkfabrieken – aanpassing : goedkeuring

Aan de gemeenteraad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de aangepaste afsprakennota met de kerkfabrieken Sint-Laurentius en Sint-Jozef.

Gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, vzw Jeugdontmoetingscentrum Hove – voordracht kandidaat-bestuurders

De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de voorgedragen kandidaturen door de politieke fracties voor de raad van bestuur van het GEVAPV, vzw Jeugdontmoetingscentrum Hove. De gemeenteraad keurde in zitting van 23 december 2013 de oprichting van het Gemeentelijk Extern Verzelfstandigd Agentschap ‘Jeugdontmoetingscentrum Hove’ goed. De statuten bepalen dat de raad van bestuur uit maximum 15 leden bestaat, waarvan 8 bestuurders worden voorgedragen door de gemeente en 7 door de jeugdwerking. Voorstel : N-VA, drie bestuurders: Gerda Lambrecht, Veerle D’Haene en Guido Sel; pH7-Positief Hove, 2 bestuurders : Frédéric Marquet en Guy Wollants; CD&V-VLD, 2 bestuurders : Jos Peeters en Filip Lecoutre; Hove Beweegt, 1 bestuurder : Diederik Vandendriessche.

Gezamenlijke aankoop voor gemeenten, OCMW’s en andere besturen van aardgas

Aan de raad werd gevraagd om aan Eandis de opdracht te geven tot het geven van een vergunningsopdracht voor een samengevoegde opdracht van levering van aardgas voor de periode van 2015-2017. Er wordt een openbare aanbesteding georganiseerd.

Gezamenlijke aankoop voor gemeenten, OCMW’s en andere besturen van elektriciteit

Aan de raad werd gevraagd om aan Eandis de opdracht te geven om een gunningsprocedure te organiseren voor een samengevoegde opdracht van levering van elektriciteit voor de gemeente en de besturen die hiervoor een mandaat geven aan de gemeente voor een periode tot en met het jaar 2017. Er wordt een openbare aanbesteding georganiseerd. De leverancier moet 100 % groene stroom leveren.

Studieopdracht Landschapspark Frijthout – Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

Voor de aanleg van het landschapspark Frijthout wordt een studiebureau aangesteld om een plan op te maken voor de inrichting van dit parkgebied. De raad werd gevraagd om het bestek voor de aanstelling van het bureau goed te keuren. De kosten worden geraamd op 65.000 euro.

Goedkeuring Algemeen Nood en InterventiePlan (ANIP) Hove

Gezien de goedkeuring van het Algemeen Nood en Interventieplan (gemeentelijk ANIP) versie MB201406/01 van Hove door het College van Burgemeester en Schepenen op datum van 16/06/2014 werd goedgekeurd, moest de gemeenteraad dit nog goedkeuren, zodat dit kan voorgelegd worden voor definitieve goedkeuring aan de gouverneur van de provincie Antwerpen. Elke gemeente in België is verplicht een Algemeen Nood- en Interventieplan op te maken. Het dient als leidraad voor te ondernemen acties door verschillende diensten/disciplines (brandweer, medische hulpverlening, politie, civiele bescherming en informatie naar en van de media) in geval van een noodsituatie in de gemeente. Deze disciplines maken deel uit van de gezamenlijke veiligheidscel, vertegenwoordigd door de gemeenten Edegem, Hove en Lint. Verdere info bij Marc Bruynseels, tel. 03 / 460.33.17.

Goedkeuring huishoudelijk reglement GECORO

Volgens de regelgeving dient de gemeenteraad het huishoudelijk reglement van de GECORO goed te keuren.

Ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteeldomeinen – Voorlopige vaststelling.

Rattennest 01
Door het gemeentebestuur werd opdracht gegeven een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) op te maken voor verschillende kasteeldomeinen in de gemeente. In deze RUP wordt vastgelegd wat er in deze gebieden nog toegelaten is. Deze plannen doorliepen verschillende adviesorganen en aan de gemeenteraad werd een voorlopige vaststelling gevraagd. Vervolgens wordt het dossier doorgestuurd naar de hogere overheid. Binnen dit RUP worden de kasteeldomeinen Hoveberg, Kraaienhof, Rattennest, Weyninckhoven en Rodenburg behandeld. Het RUP Cappenberg maakt ook deel uit van het RUP Kasteeldomeinen, maar werd als afzonderlijk RUP uitgewerkt. De verschillende kasteeldomeinen zijn volgens het gewestplan gelegen in parkgebied. Via dit R
UP wil de gemeente enerzijds het groene karakter van deze parkgebieden bestendigen en Cappenberg westanderzijds aan de aanwezige of toekomstige laagdynamische functies ontwikkelingspe
rspectieven bieden, onder andere ter bescherming van de waardevolle elementen van enkele gebouwen in het parkgebied.

Ontwerp van akte van overdracht van onroerend goed: goedkeuring

Aan de raad werd gevraagd goedkeuring te hechten aan de ontwerpen van akte van overdracht van onroerend goed in functie van de (her)aanleg van de Veldkantvoetweg (gedeelte tussen verkaveling Veldkant fase 2 en fase 3). Tevens werd de aanduiding van vertegenwoordigers namens de gemeente voorgelegd voor akkoord (voorstel : voorzitter gemeenteraad Guido Sel en gemeentesecretaris Luc Vanrusselt).

Aanpassing subsidiereglement cultuurraad

Het subsidiereglement van de gemeentelijke cultuurraad is goedgekeurd in de bestuursvergadering van 6 oktober 2008 en de Algemene Vergadering van 3 november 2008 van de cultuurraad en in de gemeenteraad van 24 november 2008. Er is gebleken dat aanpassingen noodzakelijk waren om beter te voldoen aan de huidige situatie. Een nieuw voorstel werd opgemaakt en goedgekeurd door het Dagelijks bestuur in de vergadering van 29 april 2014 en de Algemene vergadering van de cultuurraad van 27 mei 2014. Belangrijkste wijzigingen : – iedere vereniging die ten minste één activiteit organiseerde tussen 1 januari en 31 december van het vorige werkjaar kan genieten van een aanmoedigingssubsidie van 100 euro; – voor informatieve tentoonstellingen, culturele uitstappen (podiumkunst/tentoonstelling) en actieve deelname aan activiteiten georganiseerd of ondersteund door de cultuurraad of het gemeentebestuur worden ook punten toegekend; – voor het gebruik van een e-krant of sociale media worden voortaan ook punten toegekend; – de toevoeging van een bijzondere subsidie voor activiteiten van uitzonderlijke aard. Verdere info bij Ann Goyvaerts, tel. 03 / 460.33.12.

Subsidieverdeling aan de socio-culturele verenigingen

Aan de gemeenteraad werd het voorstel van verdeling van de toelage aan de socio-culturele verenigingen voor dienstjaar 2014, opgemaakt volgens het huidige subsidiereglement van de cultuurraad, voorgelegd. Dit voorstel werd goedgekeurd door het Dagelijks bestuur en de Algemene vergadering van de Cultuurraad. In totaal wordt 15.000 euro verdeeld over 22 verenigingen.

Verderzetten Regiowerking Sportregio Midden – Provincie

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de verder zetting van de  Regiowerking goed te keuren. De budgettaire impact bedraagt 0,025 euro per inwoner. De sportregio bestaat uit 12 gemeenten. Hove geniet van een gratis uitleendienst en intergemeentelijke samenwerking voor de organisatie van sportdagen. Het is ook een overlegplatform voor sportfunctionarissen.   Ter goedkeuring : Jaarrekening Sportregio Midden – Provincie Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de jaarrekening van de sportregio Midden – Provincie goed te keuren. De regiowerking (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel) staat voor bovenlokale samenwerking op sportief vlak. Informeren, communiceren en organiseren liggen hierbij aan de basis. Door gezamenlijke inzet wordt gestreefd naar een kwaliteitsvol sportaanbod. Verdere info bij Annelies Dom, tel. 03 / 454.39.01.
Gemeentehuis hove