Gisterenavond (2 juli) stelde de brandweer een oliespoor vast over een traject van ongeveer 9 km over Lier, Boechout, Hove en Edegem. De gemeente Boechout heeft de gemeentelijke fase afgekondigd.

De civiele bescherming en de brandweer zijn de hele nacht in de weer geweest om de olie op te ruimen. Er blijven nog drie probleemzones over waar de smurrie verder verwijderd moet worden: op de Hagenbroeksesteenweg (tussen de ring en de grens met Boechout) in Lier, de Alexander Franckstraat (tussen de N10 en de spooroverweg) in Boechout en de Kapelstraat (tussen de Mortselsesteenweg en de Nieuwstraat) in Hove. De Boniverlei in Edegem is al opnieuw vrijgegeven.

De probleemzones op de Hagenbroeksesteenweg in Lier en op de Alexander Franckstraat in Boechout zijn afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer en De Lijn worden er lokaal omgeleid. De afvalophaling in de Hagenbroeksesteenweg gaat vandaag niet door. Het afval in de Alexander Franckstraat wordt wel opgehaald. De hinder kan nog tot vanavond duren.

Meer info: www.boechout.be