De afgelopen weken liep een aanzienlijk gedeelte van de bevolking hoog op met de sportieve prestaties van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Ook in Hove !

Her en der hingen er vele driekleuren – dikwijls gesponsord door o.a. een Waalse brouwerij – aan woningen, winkels en cafées.

(Volgens professor fiscaal recht Michel Maus (UGent en VUB) zou men inderdaad 50 euro taksen moeten betalen bij het uithangen van zulke reclamevlaggen. Na de recente nederlaag zullen deze tricolore reclamevlaggen snel uit het straatbeeld verdwijnen.)

Lege stratenBij iedere wedstrijd die de Duivels speelden, stroomden er in de Hovese cafées (De Pomp, ‘t Nief Hoekske, Den Drijhoek, Tjok en de Sporthal) een massa voetballiefhebbers – of liefhebsters van sportieve jongens – samen om te supporteren. Het ging er vaak emotioneel aan toe. Ook door vrouwen. De omzet van de taphuizen steeg aanzienlijk. De fiscus zal dit niet snel vergeten.

Tijdens de kwart finale op zaterdag 5 juli tegen Argentinië was het openbare leven in onze gemeente in de hoofdstraten net uitgestorven. Zelfs geen kat liep er op straat. Of kregen ‘de poezen’ extra porties melk en vlees op dat ogenblik ?

Het was een spannende wedstrijd waar de Duivels uiteindelijk de duimen moesten leggen met 0-1 tegen de Argentijnen. De meeste supporters namen de nederlaag sportief op. Volgende keer beter. De politie van de zone HEKLA was discreet aanwezig.

En nu supporteren voor de renners in de Ronde van Frankrijk !

En een degelijke federale regering vormen. Want dit gaat ons allemaal aan, voetbalsupporters of niet !

[AFG_gallery id=’47’]