* Planning heraanleg Geelhandlaan

In de tweede helft van het jaar 2015 wordt begonnen aan de heraanleg van de Geelhandlaan.

In afwachting van de heraanleg worden geen grote (onderhouds)werken meer aan voet- en fietspaden uitgevoerd. Fietsers mogen op de rijbaan rijden. Daarom geldt er een maximumsnelheid van 30 km/u.

In de tweede helft van 2015 zullen de werken aanvangen om in de tweede helft van 2016 klaar te zijn. De juiste fasering is nog niet gekend. Zowel riolering als wegdek (rijbaan, fiets- en voetpaden) worden vernieuwd. De kap van de bomen is na de herfst gepland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZodra de plannen en voorstellen iets verder uitgewerkt zijn, wordt er een infovergadering voor de bewoners georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

* Wijziging verkeerssituatie deel Paul van Ostaijenlaan

In de Paul van Ostaijenlaan mag het verkeer in het deel tussen de Fazantenlaan en de Diepestraat tijdens een testfase in beide richtingen rijden.

Cijfers van de metingen van de intensiteit en de snelheid in de Paul van Ostaijenlaan geven aan dat de enkelrichting (stuk tussen de Fazantenlaan en de Diepestraat) regelmatig genegeerd wordt. Bij wijze van proef wordt het verkeer vanaf september tot eind november opengesteld voor beide richtingen. Nadien volgt een evaluatie.

Er wordt geen snelheidsremmende proefopstelling voorzien. Uit dePaul van Ostaijenlaan meting blijkt dat er geen snelheidsprobleem is. De verkeersdienst van de politiezone HEKLA voorziet in een anonieme meting in de Paul van Ostaijenlaan en de Magdalena Vermeeschlaan ergens eind oktober om de toestand te evalueren.

 

Verdere info bij infoambtenaar Davy Verbeeck, tel 03 /460.33.11. (kantooruren).

Redactie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA